Oldal kiválasztása

V HIŠI PRIŽGITE LOVORJEV LIST: DOŽIVELI BOSTE PRESENETLJIVO STVAR

Lovorjevi listi niso dobri le v kuhinji! S prižiganjem si lahko naredite veliko dobrega.

V vsakem gospodinjstvu je nujno imeti lovorjev list, saj je bistvena sestavina številnih naših jedi. Le malo ljudi pa ve, da ni namenjen samo za kuhanje.

Omeniti velja tudi njegove koristi za zdravje, kot so izboljšanje prebave in protivnetne lastnosti, s prižiganjem lista pa se lahko borite tudi proti drugim boleznim – pravi Mindmegette.
Kurjenje lovorjevih listov je starodavna tradicija, začimba pa naj bi že dolgo blažila tesnobo in stres ter celo pomagala pri zdravljenju sladkorne bolezni tipa 2 in raka.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Preprosti obredi!
Dim iz listov se lahko uporablja predvsem za lajšanje tesnobe. Lovorjevi listi namreč vsebujejo linalool, ki ga najdemo tudi v meti in sivki. Dokazano je, da ima ta aktivna sestavina ob vdihavanju pomirjujoč učinek ter zmanjšuje stres, tesnobo in depresijo. Lovorjev list je učinkovit tudi pri zdravljenju bolezni, kot so sladkorna bolezen, prebavne motnje, ledvični kamni, artritis, vročina in glavoboli.

Kako uporabljati lovorjev list?
Uporabite posušeno različico in ne sveže. Liste položite v keramični lonec in ga prižgite. Takoj ko se zažge, ga pogasite, da listi ne bodo hitro zgoreli, temveč se bodo le kadili. Pustite stati 10-15 minut.