Oldal kiválasztása

“POGREŠAM TE, DA SE NAS VSE NASMEJEŠ” - OČE BRUTALNO PRETEPEN, KER JE BRANIL 11 LETNIKA

Zdravniki so moško družino že pripravili na najhujše, a so se na srečo zmotili.

Uničena žena je v agoniji pripovedovala o moževi tragediji. Želi si še enkrat slišati svojega moža reči “ljubim te”, a se to verjetno nikoli ne bo zgodilo.

47 letni Alan Willson je utrpel hude možganske poškodbe, ki so mu spremenile življenje, potem ko so ga trije najstniki v Worthingu v West Sussexu pretepli s poleno. Vse to zato, ker je priskočil na pomoč 11 letniku, ki je bil tarča.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V intervjuju za The Sun je žena gospoda Willsona Annie povedala, kako pretresena je bila, ko je našla svojega ljubimca v krvi.

“Kričal sem, srček, srček, kje si? Potem sem videla Alanova stopala na tleh in ležal je tam v mlaki krvi, iz ušes mu je tekla kri, pod njim pa je bila palica. Spustil je grozen zvok, tega ne bom pozabil nikoli v življenju. Grgljal je, kot bi se utapljal v lastni krvi” – je povedala strta Annie, čigar kričanje sta pospremila sin in fant, ki sta pritekla k njej.

G. Willsona so okoli 20.30 odpeljali v okrožno bolnišnico Royal Sussex v Brightonu. Imeli so tri minute časa za slovo, preden so zdravniki očeta potisnili v operacijsko sobo. Strokovnjaki so mamo pripravili na najhujše, saj se jim ni zdelo verjetno, da bo Alan preživel poseg.

“Imel je štiri možganske poškodbe, zlomljena zadnja in sprednja rebra, tri zlome hrbtenice, zlomljen obraz, zlomljeno orbitalno kost, zlomljeno čeljust in nešteto drugih stvari, ki se jih sploh ne spomnim. Organizirati pogreb za nekoga, ki je še živ, je grozno. Morala sem poklicati njegovega prijatelja in ga vprašati, ali bi on nosil krsto” – se je najbolj dramatičnih trenutkov spominjala gospa Willson, katere mož je na njeno veliko veselje operacijo preživel, a se mu je življenje za vedno spremenilo.

Alan je postal zelo razočaran, ko je izgubil sposobnost govora in več stvari ni mogel narediti sam. Njegova družina mora ugotoviti, kaj bi si morda želel, kar včasih deluje, včasih pa ne.

“Pogrešam njegov glas. Pogrešam, da nas vse nasmeji” – je dodala Annie.

Archie Tilley, 16, in George Tilley, 14, sta bila obsojena naklepne hude telesne poškodbe. Dvojcu se je na zatožni klopi pridružil 18-letni Harry Furlong, ki je bil spoznan za krivega kaznivega dejanja naklepne hude telesne poškodbe.