Oldal kiválasztása

"MAMI, UGOTOVILI SO, KAJ JE Z MANO" - MLADA MEDICINSKA SESTRA JE 24 UR POZNEJE MRTVA

Mlada medicinska sestra je bila 9 tednov hospitalizirana zaradi skrivnostne bolezni

30-letna medicinska sestra Carrianne Franks je bila hospitalizirana zaradi skrivnostne bolezni. Zdravniki dolgo niso ugotovili, kaj je narobe, vendar jim je končno uspelo diagnosticirati. Po krutem preobratu usode je umrla 24 ur kasneje.

Pred smrtjo je materi poslal še eno sporočilo:
“Mama, ugotovili so, kaj je narobe z mano. Imam tuberkulozo.”

Družina 30-letnice je v pogovoru za Mirror povedala, da se ne morejo posloviti, ker so jo hitro dali v komo na intenzivni negi in “nihče jim ni povedal, da bo umrla”.

Carrianne je služila v vojski in ko je izbruhnila pandemija Covid-19, se je prostovoljno prijavila kot medicinska sestra na oddelku za koronavirus v bolnišnici London Nightingale. “Carrianne je bila tam, da bi reševala življenja, rekla je, da je to njena vojna. Nikoli si niso mislili, da se bodo morali soočiti s čim takim” -je povedala ženska mama Bev Franks.

Moral bi se javiti na dolžnost v bazi v Oxfordshiru, a se je počutil slabo. Končal je v bolnišnici Lincoln, kjer je ostal pet tednov. Njegova starša Bev in Chris iz Tuxforda v Nottinghamshiru pravita, da je prejel avtoimunsko injekcijo in pet vrst antibiotikov, preden so ga končno odpustili. Toda le tri dni pozneje so poklicali rešilca in odpeljali so ga nazaj v bolnišnico. Zdravili so ga zaradi pljučnice, vendar se stanje niti po 3 tednih ni izboljšalo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“V torek je rekla: „Mislim, da bom umrla”. Bila je medicinska sestra in bila je zelo razočarana, ker ji niso mogli pomagati.”

Zdravnik je na koncu poiskal pomoč pri prijatelju na oddelku za nalezljive bolezni v Sheffieldu, ki mu je svetoval, naj pogleda vse, kar še ni bilo testirano. Takrat so mu odkrili tuberkulozo. Vendar je bil 24 ur pozneje že mrtev.

Njegovi starši so bili zelo veseli, ko so končno izvedeli, kaj je narobe z njim. Dan po diagnozi so ga odpeljali na intenzivni oddelek na opazovanje, še vedno je bil buden in je materi pošiljal sporočila. Nekaj ur pozneje so njeno mamo poklicali, da je Carrianne morala spraviti v komo.

“Odhiteli smo v bolnišnico, a ko smo prispeli tja, je že padla v komo. Nismo se mogli posloviti. Zato smo odšli domov, da bi Carrianninim bratom povedali novico. Toda po 20 minutah so nas poklicali, naj gremo nazaj, ker je bila Carrianne zelo bolna. Ko smo prispeli tja, so jo že poskušali oživiti, a jim ni uspelo. Umrl je.”