Oldal kiválasztása

MAMA JE BILA NOSEČA OTROKOM KI JO JE VELIKO PRIČAKOVALA, KO SO JI POVEDALI: SAMO 2 MESECA ČASA IMA

Na otroka so čakali leta in ko je zanosila, so zdravniki ženi sporočili porazno novico.

Mama je med testom nosečnosti dobila najslabšo možno novico. Kelly Butler in njen mož Dave sta se več let trudila za otroka in šla celo skozi umetno oploditev, ki pa žal ni uspela. Zato bi z njimi lahko ujeli tudi ptiča, ko se je izkazalo, da je Kelly pri 40 letih zanosila po naravni poti.

 

Veselo pričakovanje pa se je spremenilo v nočno moro, ko je v 27. tednu nosečnosti opravila rutinski krvni test, kjer so ugotovili, da ima atipično kronično mieloično levkemijo. To je redka oblika raka, ki se običajno diagnosticira le pri bolnikih, starejših od 70 let. Kelly je takoj začela z zdravljenjem, ki po besedah zdravnikov ne škoduje otroku, a so ji vseeno svetovali, naj punčko rodi štiri tedne prej. Toda Kelly je bila vztrajna, zato je počakala na zadnji datum in novembra 2020 se je rodila Milly May.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vendar pa Kelly ni mogla uživati v materinskem življenju, saj je morala ves čas hoditi na zdravljenja. Ena je bila presaditev kostnega mozga, ki je bila neuspešna.
Zdravniki so ženi nato rekli, da nima druge priložnosti, in ji napovedali le dva meseca.

Družina je začela zbirati na strani GoFundMe, da bi Kellyja odpeljala v tujino, kjer bi mu morda lahko rešili življenje.

“Borimo se s časom. Trenutno njegovo število belih krvnih celic stagnira, a čaka ga še zdravljenje. Če začne upadati, pomeni, da umira. To je žalostna resničnost. Kelly še naprej dela od doma , poskuša urediti življenje svoje družine, a je zelo šibek. Izgubil je zelo veliko, le 38 kilogramov. Zaradi presaditve kostnega mozga je moral ponovno dobiti vsa otroška cepljenja, pokale so mu žile, ker je igla je bila debela v primerjavi z njegovimi tankimi rokami” – je povedala družinska prijateljica Sandra.

Zdaj se začne tekma za iskanje zdravljenja, ki bi Kelly rešilo življenje.