Oldal kiválasztása

BOLEČIN NI ZDRŽAL: 17 LETNIK UMRL ZA PRIJATELJEM

16 letnik je umrl v nesreči, njegov prijatelj pa bolečine ni prenesel.

Najstnik se je ubil, ko je pobegnil s kraja prometne nesreče, v kateri je umrl njegov najboljši prijatelj. Tyler Zook, 17-letni srednješolski nogometaš iz Lancastra v Pensilvaniji, je sredi noči naredil samomor. Nekaj ur prej je bil Zook udeležen v nesreči, v kateri je umrl soigralec Tyreese ‘Ty’ Smith, 16, in poškodovala Amalie Wendt. Avto, v katerem so se peljali najstniki, je pripadal Wendtovemu očetu. Kdo je vozil avtomobil, še ni znano.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Fanta sta bila neločljiva 10 let in po besedah Smithove mame sta se oboževala. “Nikoli nisi mogel videti enega brez drugega. Stalno sta se šalila in smejala” – se je spominjala mama.

“So trenutki, ko se lahko samo nasmejim nečemu, kar je morda rekel ali naredil, in so trenutki, ko ne morem niti govoriti.”
-je rekla mati. “Gor in dol, gor in dol. Mislil sem, da bo vsak dan lažji. Pravzaprav je vedno malo težje.”

Tyreeseja so oboževali tudi v njegovi šoli in ko so učenci izvedeli, da je umrl, so bili uničeni. “Tyreese je bil res smešen” – je povedala študentka drugega letnika akademije Lancaster County Karyssa Rosa. “Bil je zelo dober človek. Rad se je pogovarjal z vsemi in vsak se je lahko zanesel nanj. Bil je dober človek. Vedno je poskušal pomagati drugim.”