Oldal kiválasztása

18-MESEČNI DEČEK UMRL, KER MU JE DOMIL SAMO SADJE IN ZELENJAVO

Tudi mati veganka svojemu otroku ni dala nobene druge hrane. Zdaj se sooča s strašno izgubo.

Mati, ki je otroka našla nezavestnega, je poklicala nujno pomoč. 18-mesečnik ob prihodu reševalcev ni več dihal.

Starša sta policiji povedala, da je družina sledila zelo strogi veganski dieti, jedla je le surovo sadje in zelenjavo. Vendar je mati trdila, da je Ezra dojila.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sodni izvedenec je ugotovil, da je dojenček umrl zaradi zapletov zaradi podhranjenosti kot vzroka smrti. Ob smrti je Ezra tehtal le 7,7 kg, čeprav bi glede na starost moral tehtati vsaj 10 kg.

38-letna mati veganka je bila spoznana za krivo smrti svojega 18-mesečnega sina. Kot se je izkazalo, je tudi svojega novorojenčka hranila le s surovim sadjem in zelenjavo. Sheila O’Leary s Floride svojemu otroku s svojo odločitvijo ni zagotovila ustrezne prehrane in zdravstvene oskrbe.

„Sprejemala je odločitve, ki so ubile njenega otroka. Njegov ponos je Ezra stal življenja. Gre za lahkomiselno zanemarjanje človeškega življenja” – je na sojenju izjavil sodnik.

Sodišče je tudi slišalo, da je par zlorabljal in zanemarjal svoje tri druge otroke, ki so bili v času Ezrove smrti stari tri, pet in 11 let – poroča Mirror.

Po obsodbi bodo O’Learyja zaprli pozneje ta mesec, 25. julija. Ezrov oče, 33-letni Ryan Patrick O’Leary, je bil prav tako obtožen podobnih obtožb, vendar še vedno čaka na sojenje.