Oldal kiválasztása

Zoprno, kaj je ženin naredil svoji nevesti

Mlada ženska je bila popolnoma razburjena in je v joku iztekla iz sobe.

Francozinja v poznih dvajsetih letih je za internet povedala, kako zelo je razočarana nad svojim partnerjem, s katerim sta že načrtovala poroko. Poleg tega so bili načrti precej natančni: kljub epidemiji je bil določen datum ponovnega srečanja, izbrano je bilo mesto in vse je potekalo čim bolj gladko.

Pred dekliško prošnjo je bilo leto in pol skupnega življenja, žensko je ženska pričakala na skupnem delovnem mestu in do danes oba delata na istem kraju. Med poslovnim potovanjem sta se zbližala, spoznavala sta se razmeroma dolgo, kot je nevesta povedala na spletu. Po prvem poljubu pa so se dogodki pospešili in skupaj sta počakala, da bosta skupaj živela v domu deklice. Njuna ljubezen ni bila presenetljivo čustvo, ki je pretreslo nebesa in zemljo, temveč skladen, intimen odnos, v katerem je bila seveda prisotna tudi vzajemna privlačnost.

Zaroka se je razvila skoraj povsem spontano, zadnjo noč skupnih počitnic, brez posebej spektakularne geste, a veselo. V zadnjih mesecih so začeli načrtovati tudi načrtovanje skupne prihodnosti in slovesnosti, začasne napetosti in odmori pa so večinoma pripisali dejstvu, da imata oba v službi veliko stresa in sta zaradi epidemije nekoliko negotova glede dohodka.

Pred dnevi pa je ženska po končanem lastnem poslu odšla k svojemu partnerju, da bi skupaj odšla od doma iz pisarne. Moškega ni mogel najti na svojem mestu, toda vrata ene od sejnih sob so bila odprta in pogovor se je filtriral. Takrat je slišal, kakšen svet se skriva v njem. Slišal je glas svojega partnerja, ravno ko se je pritoževal sodelavcu. “Ne morem ga več dovolj trzati,” je rekel moški. Kmalu se je slika nadaljevala z nadaljevanjem pogovora: izkazalo se je, da je moški prosil za dekle samo kot nenadna ideja in od takrat ni vedel, kako se lahko izogne poroki. Zato se nagiba k temu, da se doma obnaša vse bolj mračno, v primeru, da ne mora ona prekiniti, potem pa se nevesta tega neprijetnega razpoloženja dolgočasi.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Mlada ženska je seveda takoj stekla domov in iz njihovega skupnega doma poslala pojasnilnega ženina. Zdaj pa je priznal, da ni vedel, kaj bi jedel. Pravi, da ima partnerja še vedno zelo rad in upa, da se lahko stvari dobro izidejo. Ob tem komentatorji pravijo, da bi se potrudil, če bi globoko vdihnil in poskusil iti naprej, poiskal spremljevalca, vrednega njegove ljubezni in skupnega življenja.