Oldal kiválasztása

Za vztrajno žensko lahko Emmanuel Macron pade na stol

Stranka Le Pena je na evropskih volitvah lani že presegla Macronovo. Francoski politik upa, da mu bo uspelo leta 2022. Glede na ankete obstaja možnost menjave stolčka.

Francoska političarka Marine Le Pen je sporočila, da bo kandidirala na predsedniških volitvah leta 2022. Nemški časnik Welt poroča, da se je Le Pen leta 2017 boril z Emmanuelom Macronom, vendar je bil v drugem krogu predsedniških volitev proti trenutnemu predsedniku.

Po porazu je vodja državnega zbora reformiral svojo stranko in deloma zahvaljujoč temu je na lanskih evropskih volitvah dobil največ glasov in premagal velikega tekmeca Macrona. V nasprotnem primeru bi po poročanju francoskih anket Le Pen zmagal na volitvah v nedeljo, ker je Macronova priljubljenost rekordno nizka zaradi več reformnih ukrepov. Mnogi mislijo, da bi Le Pen, desničarski politik, tisti, ki bi državo usmeril v pravo smer. Načrte francoskega politika lahko prekriža le njegova stranka.

Fotó: pixabay.com

V drugi polovici leta naj bi bil predviden skupščini stranke, državni parlament pa bo glasoval o tem, kdo bo kandidiral za predsednika leta 2022. Strokovnjaki pravijo, da so možnosti, da delegati stranke ne bodo zaupali Le Pennu, zanemarljive.