Oldal kiválasztása

ZA MEGHAN IN MIR KRALJEVE DRUŽINE NE BO ZDRŽALO

Čeprav je kraljičina smrt Harryja in Meghan vrnila k družini, prekinitev ognja ne bo trajala do konca obdobja žalovanja.

Kot smo že poročali, je II. Elizabeth je spravila svoje jezne vnuke iz onkraj groba, a po mnenju mnogih poznavalcev trenutna mirna zveza med Harryjem in Vilmosom ne bo trajala. Po eni strani njune žene enako nočejo priznati druge in v tako oteževalnih okoliščinah bosta princa razmeroma težko prišla skupaj. Po drugi strani pa se Sussekški le zadržujejo, a se ne spreobrnejo. Po poročilih palače so zelo jezni, ker njihovi otroci ne dobivajo naslovov, kot so mislili.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Tako Archie kot Lilibet zaradi smrti kraljice napredujeta v rangu, tako da končno postaneta princ in princesa. Niso pa upravičeni do naziva HRH (Njegova kraljeva visokost). In to ni le protokolarna podrobnost, saj so imetniki HRH upravičeni do zaščite kraljeve telesne straže in drugih privilegijev. Harry in Meghan se že mesece borita z britansko vlado prav zato, ker njune zaščite ne plačuje angleško prebivalstvo, ampak morata to rešiti sama. Glede na trenutno stanje se to v prihodnje ne bo spremenilo, tudi če njihovi otroci dobijo čin. Seveda k temu dodajmo, da naziv HRH pomeni tudi aktivne, delovne člane kraljeve družine. In vojvodska družina Sussex je prostovoljno obrnila hrbet služenju monarhu, Veliki Britaniji in kroni.

Harryjeva dolgoletna kampanja diskreditacije II. Tudi zaradi Elizabetine smrti se ni ustavilo, le vojvodski par je bolj tih. Meghanina najljubša revija The Cut, za katero je pred kratkim izrazila svojo žalost, je v zadnji številki sprožila oster napad na III. Proti kralju Károlyju, ki ga primerjajo s histeričnim otrokom: tarna, ko mu kaj ni všeč. Označujejo pa ga tudi za krutega, ker je po prevzemu prestola odpustil 100 zaposlenih. Toda II. Erzsébet je obrekoval tudi glas univerzitetne profesorice Anye Uju, ki je pokojno vladarico označila za zatiralno belo žensko, ki je po njenem naredila veliko za to, da so temnopolte živele v zatiranju. Konkretnega primera seveda ni mogel dati, le vsak stavek filozofskega blebetanja.

Lahko pa obstajajo tudi ovire za trajni mir s strani kraljeve družine. Pred kraljičinim pogrebom se bodo voditelji Buckinghamske palače zagotovo pogovarjali o tem, kako se obnašati v skladu s kraljevim protokolom. Vojvoda in vojvodinja sussekška sta z roko v roki hodila na vsakem od pogrebov, kar je mnogim padlo v oči. In tudi ta pogovor ne bo potekal brez polemik.

Tudi če bo teorija o vohunjenju Meghan potrjena, bo to še vedno velik škandal. Več ljudi je opazilo, da se je pod princesino črno obleko nabralo malo prahu, ko so se srečali z žalujočima. Teorije pravijo, da je Meghan naredila zvočne posnetke za Netflix, da bi jih uporabila v kasnejšem dokumentarcu.