Oldal kiválasztása

V bančni zgradbi je eksplodirala še ena črkovna bomba

Po pisemski napadi na dve lokaciji v sredo je v Amsterdamu v četrtek spet eksplodirala pisemska bomba. Pošiljka je potekala v poslovalnici banke ING na Nizozemskem. Nihče ni bil poškodovan -so povedali lokalni mediji, ki se sklicujejo na policijske vire.

Danes po alarmiranju v sredo je v Amsterdamu spet eksplodirala pisemska bomba. Po informacijah so čez dan v Utrechtu na Nizozemskem ugotovili tudi eksplozivno pismo.

Prvič so policisti povedali, da je storilec zagrozil, da bo na njegovo pošto poslal še eno bombo s črkami. Da bi se temu izognil, je v zameno zahteval veliko količino virtualne valute, znane kot bitcoin.

V sredo so pisemske bombe eksplodirale na pošti na železniški postaji v Amsterdamu in na pošti mesta Kerkrade v bližini nemške meje na jugu države.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V začetku tega leta so na Nizozemskem odkrili skupno sedem prikritih eksplozivov, ki so med drugim ciljali na avtomehanične delavnice, bencinske črpalke, nepremičninske agencije in hotele v Amsterdamu, Maastrichtu, Utrechtu in Rotterdamu. Pisma so nato našli pred dostavo in niso razstrelili.

Po podatkih policije rezultati preiskave od začetka leta kažejo, da bi pisma lahko poslal isti osamljeni prestopnik -piše MTI.