Oldal kiválasztása

TUKAJ JE TRIK, S KATERIM BODO PIŠČANČJA KRILA RES HRUSTLJAVA

Ideja je zelo preprosta, a z njo dobite fantastična piščančja krila. Vsi bi ga morali preizkusiti!

Veliko ljudi obožuje hrustljava piščančja krila, in če spadate v to skupino, morate poznati ta trik! Poleti je odlično, da se hrustljavo zapečejo, poleg tega pa se vam kilogrami ne bodo prikradli, zato piščančje krilo ne bo škodilo niti vaši postavi. Na kaj morate biti pozorni.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Očiščena piščančja krila kuhajte 8 minut v osoljeni vodi. Tako boste s kože odstranili maščobo, kar vam bo pozneje prišlo prav. Nato krila odstranite in jih položite na hladilno rešetko ter pustite, da se ohladijo. Preden jih skuhate, jih očistite s papirnato brisačo. Na papirju za peko jih 25 minut pecite v ogreti pečici. Nato vsakega obrnite in ga pecite še 5 do 10 minut. Meso bo ostalo sočno, koža pa hrustljava.

Dodaten nasvet:
Kožo piščanca izdatno natrite s soljo. Postavite ga v hladilnik, da se ohladi in spočije, lahko tudi čez noč. Pekač obložite s folijo in ga 20 minut pecite na visoki temperaturi. Zadnjih 10 minut kuhajte na srednji temperaturi. Vsako krilo bo še vedno popolnoma hrustljavo, notranjost pa bo fantastično sočna.