Oldal kiválasztása

TO JE ZDRAVILNA ČAKRA VAŠEG HOROSKOPA

Vsako horoskopsko znamenje ima prevladujočo čakro ali energijsko središče v telesu, ki ga lahko povežemo tudi s prevladujočim planetom tega znamenja.

Katera je najmočnejša čakra za vsako znamenje zodiaka, v veliki meri prispeva k razvoju naše osebnosti, evoluciji našega življenja, pozitivnim ali negativnim vidikom. Čakre so sedem glavnih energijskih centrov v našem telesu, ki se nahajajo navpično vzdolž črte hrbtenice. Če je njihovo delovanje harmonično in energija nemoteno teče v našem telesu, lahko živimo bolj zdravo, bolj harmonično. Če pa to ovira pretok energije in poruši ravnovesje, vodi v različne telesne in duševne bolezni.

Oven – Sveta čakra
Ogenj je prevladujoči element Ovna, zato je v njem najmočnejša sveta čakra, znana tudi kot spolna čakra. Je središče vitalnosti, ki Kostu daje neverjetno samozavest in privlačnost. Njegov energični duh, strastna ljubezen do svobode se jasno ujema z njegovo glavno čakro. S tem je povezan ego, zavestni način življenja, čustveni navdih, veselje do življenja. Zdravilni, harmonizirajoči kamni svete čakre so citrin, rumeno tigrovo oko in sončnica.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Bik – Srčna čakra
Srčni čakri daje duhovnost, ki je lastna Biku, ki privlači ljubezen, zdravilne energije in združuje rojene v horoskopskem znamenju z višjimi energijami. V tem smislu lahko ljubi nežno in s popolno predanostjo, vendar mu je vzajemnost težka, zato se mora naučiti sprejemati neželeno pomoč, nasvet, prijaznost. Kar zadeva drage kamne, bi lahko bila ta čakra idealna za rubin, rdeče korale, granat in rdeči jaspis.

Dvojčka – Grlena čakra
Prednosti, ki jih rodijo Dvojčki, so izražanje, znanje in komunikacija ter sposobnost, da vse svoje ideje prenesejo iskreno, prijazno in modro. Morda ni presenetljivo, da ima najmočnejši energijski center za grleno čakro, ki je odgovorna za komunikacijo in ustvarjalnost. Hkrati pomanjkanje izraznosti in samosprejemanja opozarja na blok grlene čakre. Turkizni in safirni kamni pomagajo pri celjenju in zagotavljajo ustrezen pretok energije v telesu.

Rak – Čakra tretjega očesa
Čakra tretjega očesa močno vpliva na rojenega raka, zaradi česar je tako občutljiva in dovzetna za druge občutke. Njegovo vedenje razumevanja je posledica dejstva, da je čakra tretjega očesa odprta med obema obrvma in tako lahko pridobiva informacije iz očem nevidnega sveta. Skozi ta „vrata” prihajajo nadnaravne energije, ki zagotavljajo dovolj navdiha, odgovorna pa je tudi za jasnovidnost. Srebro krepi zaznavanje s čakro.

Lev – Kronska čakra
Kronska čakra je najmočnejše energijsko središče. Nahaja se na vrhu glave in Levu zagotavlja duhovno razsvetljenje, je središče razumevanja, razsvetljenja, božanske energije in ljubezni. Če vas nekaj blokira, rojeni lev izgubi stik z višjimi svetovi in postane precej sebičen. Kot rojeno iz Sonca, zlato krepi delovanje kronske čakre, čisti diamant med kristali pa ji pomaga, da je odprta za nadnaravne energije.

 

Devica – Grlena čakra
Vpenjač za grlo, ki je odgovoren za komunikacijo in samoizražanje, pomaga Devici, da izrazi svojo edinstveno ustvarjalnost in uporabi inteligentne rešitve. S pravilnim pretokom energije se zlahka spoznava, racionalno razmišlja in deluje. V nasprotnem primeru lahko ta čakra naredi Devico zaviralno in pretirano maksimalistično. To horoskopsko znamenje turkizne in modrega topaza pomaga najti ravnovesje.

Tehtnica – Srčna čakra
Ljubezen Tehtnice do miru in prizadevanje za harmonijo v osnovi določata, katera je čakra vladarja. Je še posebej romantično, prijazno in zvesto ozvezdje, zaradi česar je prevladujoč vir energije za srčno čakro, ki je odgovorna za prenašanje in usmerjanje čustev, ljubezni, veselja do življenja, velikodušnosti, sprejemanja in odpuščanja. V svojem negativnem vidiku lahko povzroči izčrpanost, strah pred razočaranjem, nezaupanje, odvisnost od odnosov. Kamen, povezan s srčno čakro, je ahat in rožni kremen.

Škorpijon – Sveta čakra
Tako kot v horoskopskem znamenju Ovna je tudi pri njem prevladujoča sveta čakra, ki ni odgovorna le za spolnost, temveč tudi za elementarne nagone, s katerimi bo Škorpijon uspeval vedno in v vseh situacijah. Iz tega energijskega centra izvirajo izjemna volja in vitalnost, vztrajnost in trdnost. Če pretok energije ne deluje pravilno, lahko povzroči pomanjkanje samozavesti, sramu in ljubosumja. Safirji in rdeči jaspis pomagajo očistiti čakro.

Strelec – Čakra sončne pletenice
Napfonat čakra je odgovorna za aktiven življenjski slog, brezmejno delavnost ter namenskost in ambicioznost. Ta točka je tudi središče moči telesa, tako da če deluje pravilno, se Strelec rodi z energičnim, navdušenim in izjemno optimističnim pogledom na življenje. Če pa stopiš na pot pretoku energije, postane ta inerviran in nesmiseln, morda se ti zdi, da ne najdeš svojega mesta v svetu. Energija tigrovega očesa in rubinskih kamnov lahko pomagata raztopiti blok.

Kozorog – Korenska čakra
V primeru kozoroga, rojenega z odporno in izjemno fizično vzdržljivostjo, je korenska čakra očitno prevladujoča. To vpliva na njegovo delo, njegovo finančno in fizično stabilnost ter pomaga Baku, da se uspešno spopada s težavami. Strah pred osamljenostjo, negotovostjo lahko blokirajo to čakro. Svinec je najprimernejši za zdravljenje in čiščenje, vendar mu pomagajo tudi smaragdi in obsidiani, da se bolje poveže z energijo Zemlje.

Vodnar – Korenska čakra
Vodnar tudi svojo ustvarjalnost in plodne ideje črpa iz korenske čakre. Zahvaljujoč temu energetskemu središču lahko uresničite svoje ambiciozne cilje in vaša sposobnost reševanja problemov deluje neverjetno. Lahko se počutite, kot da se lahko soočite s komer koli in z vsem na svetu. Če se te ustvarjalne energije prevrnejo, lahko Vodnar poleg finančnih težav celo trpi zaradi pogostega slabega počutja. Korale in kamen lave lahko pomagajo obnoviti naravno ravnovesje čakre.

Ribi – Čakra sončne pletenice
Za Ribe, blagoslovljene s posebnim domišljijskim svetom in duhovno občutljivostjo, je prevladujoča čakra Sončne pletenice. Ta čakra se nahaja v bližini želodca, kjer se prsnica konča. Če se vaše ustvarjalne energije blokirajo, lahko rojstvo Rib izgubi tla in vaš domišljijski svet se bo preveč oddaljil od resničnosti, njegova duhovna občutljivost pa se bo zmanjšala. Kositer in jaspis vam lahko pomagata, da se znova znajdete in si povrnete pozitiven sijaj.