Oldal kiválasztása

To je velika bolečina, Mike Tyson pripravljajo s šok terapijo

Mike Tyson vse spravi v uspeh. 54-letna ameriška boksarska legenda novembra stopi v ring proti Royu Jonesu in svoje telo pripravi z elektrošoko terapijo, da prenaša bolečino.

Nekdanja svetovna prvaka boksa v težki kategoriji Mike Tyson in Roy Jones, ki sta prej osvojila tudi pet pasov svetovnega prvenstva v petih težnih razredih, bo 28. novembra v Los Angelesu, predvidoma za osem voženj.

Tyson jemlje igro izjemno resno, 54-letna legenda je v neverjetni formi in vse spravi v uspeh. Fitnes trener Brad Rowe ga je presenetil s strojem, ki telo pripravi z elektrošoko terapijo, da zdrži bolečino.

„Pripravljam se na vse, tako rekoč se elektrificiram – je povedal Tyson na Instagramu. -ne bi zdržal vadbe brez stroja, ker so mi bili pokvarjeni sklepi. Že pred upokojitvijo sem bil v velikih bolečinah in te muke so zdaj spet na treningu. Umaknil sem se zaradi bolečin. Pravkar sem dobil ta stroj, kar je neverjetno …”

Tysonov trener ga je izdal, sprva se mu je zdelo, da boksar ne verjame v uspeh stroja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Prejel sem SMS, da hrbet Mikea Tysona močno boli, poskušam pomagati – je dejal Brad Rowe. -spoznala sva se, rekla sem mu, Mike. Poskusimo terapijo pred treningom. Poglejmo, koliko pomaga, ali izboljšuje vaše stanje?” Je stimulans, ki deluje na živce in mišice, ščiti vaše sklepe. Dobesedno pol minute me je brez besed gledal, tega ni rekel, ampak pomislil je, kaj za vraga hočem od njega? ”

Od takrat je Tyson izboljšal svojo vzdržljivost in uspešnost na treningih, bolj samozavestno se je pripravljal na novembrski boj. Če je šok terapija res uspešna, bi ameriško rokovanje lahko začelo še en boj.

Tyson se je zadnjič boril leta 2005

Mike Tyson, ki je aprila napovedal vrnitev, nazadnje je boksal leta 2005, je kot profesionalec osvojil petdeset zmag in šestkrat padel navzdol. Roy Jones, ki je kariero končal leta 2018, je med profesionalci zmagal 66-krat in doživel devet porazov.