Oldal kiválasztása

Takojšnjo akcijo na pivo: mesto je dobilo 3000 litrov

Zaradi uničujočega požara je bilo celotno prebivalstvo avstralskega mesta izolirano, vendar je bila oskrba s pivom nekako rešena.

Avstralska mornarica je v Mallacoot v državi Victoria odnesla tri tisoč litrov piva, potem ko so zaloge zaradi požarov v državi začele – zmanjkovati, poroča CNN. V obmorskem mestu je bilo nasedlo približno 4000 ljudi, potem ko so morali zaradi požara zapreti eno cesto, ki je vodila do njega, in jim preprečiti, da bi tam dostavili pivo.

Preostali ljudje so oskrbovali hmAS Choules, avstralsko kraljevo mornarico, z osnovnimi potrebščinami in so jih pred odhodom prejšnji teden naložili na krovu.

Fotó: pixabay.com

Oddajo pijač sta ponudila Carlton & United Breweries v lokalni hotelski lokal. Direktor podjetja je dejal, da je gostilna “srce lokalne skupnosti”, in glede na to, da so prebivalci Mallacoote in gasilci šli najmanj, kar so lahko storili, da bi jim zagotovili izkušnjo pivovarstva.

Mornarica je z veseljem odposlala komplet. Tiskovni predstavnik avstralskih obrambnih sil je dejal, da bo to “pozitivno vplivalo na moralo skupnosti” in dodal, da pivo ne zavzema nepotrebnega prostora na ladji.

Carlton & United Breweries so poleg tega podarili milijon avstralskih dolarjev za boj proti obstreljevanju požarov.