Oldal kiválasztása

TAKO SI LAHKO IZDELAŠ SVOJ ČUDOVIT ADVENTNI VENČEK

Čas je za pričakovanje praznikov, v nedeljo bomo prižgali prvo adventno svečko. Čakanje je veliko bolj prijetno, ko se na mizo postavi ročno izdelan adventni venček; Na srečo ne potrebujete posebne spretnosti, da naredite čudovit in unikaten kos.s

Marsikdo misli, da je izdelava ročno izdelanega adventnega venčka zapletena in težka, zato se tega raje ne loti doma. Na srečo temu ni tako, pravzaprav je: veliko lažje je, kot si mislite! Zsuzsanna Korcsolán, lastnica Fehér Levendula Műhely, je korak za korakom povedala, kako bo ročno izdelan adventni venček postal čudovit, pri čemer lahko sodelujejo tudi tisti brez ročnih spretnosti. Praznično pričakovanje se začenja že ta konec tedna in veliko lažje se je vklopiti v sezono -ki je pred nami, če so okraski – vključno z venčkom, izdelani ročno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ročno izdelan adventni venček ponuja čudovit in edinstven prizor
Ročno izdelan adventni venček je poseben in unikaten.

Boste potrebovali:

Lahko se celo uporabi podstavek za venec.
Podstavek za venček, nekaj zimzelenih poganjkov, drobni plodovi, veje rastlin, žica in vezi. Večino zalog lahko kupite v trgovinah za domače mojstre ali konjičke, lahko pa med izletom naberete tudi sadeže in zimzelene veje iz okolice. Če imate vse, se lahko lotite dela: poleg pripomočkov za venček boste potrebovali še klešče in močne škarje.

Pripravite sveče
Žice se zelo segrejejo, le primite jih s kleščami!

Ročno izdelan adventni venček bo privlačen in obstojen le, če bodo sveče stabilne na dnu venčka, zato začnite s tem. Močno žico narežite na kose približno 10 cm; te boste morali potisniti v telo sveč. Če želite to narediti, žice segrejte nad plamenom, nato pa jih s kleščami previdno vstavite v podnožje sveč. Ko končate z vsemi štirimi, je čas, da sestavite venček!

Začnite z zimzelenimi rastlinami
Zimzelene rastline trdno pritrdite s tanko žico.
Bor, brin, cipresa, bršljan – več kot imate zimzelenih poganjkov, lepši bo venček! Da pa bo videti vpadljivo, jih povežite v šopke, preden jih pritrdite na osnovo venčka. Več mini šopkov naredite, lažje jih boste pritrdili. Preden pa postavite zimzelene rastline na podstavek, se odločite, kje bodo sveče, saj morate vse ostalo postaviti glede na to. Šopke pritrdite na podlago z žico; tesno zvijte, da postane trdno. Na venček z lepilno pištolo pritrdite drobne sadeže – želod, kostanj – borove storže.

Sveče prihajajo!
Več sadja kot boste uporabili, lepši bo ročno izdelan adventni venček.
Ko so vsi okraski na svojem mestu, preprosto prilepite sveče na podlago venčka z žicami. Ročno izdelan adventni venček je odličen tudi zato, ker je edina omejitev vaša domišljija: lahko je klasičen, preprost, končni rezultat je zagotovo čudovit!

Vir: Stanovanjska kultura