Oldal kiválasztása

Super trik s sodo bikarbono, za katerega še niste slišali...!

Poceni sredstvo se še enkrat dokazal.

Skoraj čarobno je, da sodo bikarbono lahko naredimo v našem domu. Verjetno ga že dlje časa hranite v komori z vrečko, saj ste verjetno že izkusili, koliko vse izkoristite. Če pa mislite, da z njim že poznate vse trike, imamo dobre novice: morda boste želeli preizkusiti več idej! Kaj je to? Pokazali vam bomo!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vmešajte z mleko
Soda bikarbona ima odličen učinek odstranjevanja madežev. Rezultat pa lahko še bolj napolnite s turbo, če ga zmešate z mlekom. 1 liter mleka vlijemo v 3 litre vode, potresemo z veliko veliko pestjo sode bikarbone in ročno premešamo. Če je na vaših oblačilih močna trava, madeži hrane ali madeži vina, morate eno noč v njih namočiti eno noč in naslednji dan oprati na tradicionalen način. Niti kričati ni treba. In madež je bil, a zdaj ga ni!

Potresemo v pralni stroj
Morate poznati trik čiščenja pralnega stroja s kisom. Soda bikarbona pa z njo gladko tekmuje in vam niti ni treba skrbeti za vonj kisa. Tu je izhodišče kis, le 2 skodelici dodajte 3 žlice sode bikarbone. Ta praksa ne samo okrepi učinek, temveč se nevtralizira tudi vonj po kisu. To mešanico nalijte v posodo za pralno sredstvo v stroju, začnite najtoplejši in najdaljši program prazen, potem pa ste lahko popolnoma prepričani, da bodo popolnoma čisti pralni stroji poskrbeli, da bodo vaša oblačila brezhibna in dišeča.

Proti hroščem
Kis uporabite tudi proti hroščem. Moteče žuželke se verjetno pogosto pokažejo kot nepovabljeni gostje. Če po drugi strani v pol litra mlačne vode zmešate žlico kisa in enako količino sode bikarbone, to mešanico napolnite v steklenico z razpršilom in nato razpršite na področja, kjer najpogosteje pridejo hrošči (na primer okenske police, okenski okviri, območja balkonskih vrat). in morda boste pozabili na živčnost in gnus njihovega leta.