Oldal kiválasztása

Športnik, svetovna zvezda je bil razburjen, odločitev mu ni bil všeč

LeBron James, največji zvezdnik severnoameriškega košarkarskega prvenstva (NBA), je dejal, da je to rezultat nezaslišanega glasovanja za najdragocenejšega igralca rednega dela (MVP).

LeBron James iz razreda Los Angeles Lakers je končal na drugem mestu za drugič zmagovalcem Grkom Jannisom Antetokunmpojem, le 16 od 101 volivcev je prvega postavilo na prvo mesto, 85 pa na drugo – poroča MTI.

“Nezaslišano je, da sem od 101 volivcev dobil le 16, kar me bolj jezi. Vendar ne rečem, da si zmagovalec ni zaslužil nagrade MVP. Velikokrat sem bil drugi, tako v ligi kot pri glasovanju za MVP.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

-je dejal 35 letni James, ki je nagrado že osvojil štirikrat.

Trikratni prvak je dodal, da po njegovem mnenju profesionalci, ki so odločali o nagradi, “niso preveč dobro obveščeni” in igre niso dobro videli.
“Ne bom sedel tukaj in analiziral, katera merila je treba izpolniti, saj se je to iz leta v leto spreminjalo, odkar sem v ligi. Včasih je dobil najboljši igralec v najboljši ekipi ali tip z najboljšo statistiko… toda Jannis je imel hudo dobro sezono.”

-James je pripomnil.

Pri glasovanju je bilo upoštevano le obdobje pred zaustavitvijo 11. marca zaradi epidemije koronavirusa.

Do takrat je Jannis Antetokunmpo v povprečju dosegel 29,6 točke s 13,7 skoka in 5,8 podaje na tekmo, James pa 7,9 skoka in 10,6 podaje s 25,7 točkami, slednja je bila najboljša v ligi. Milwaukee Bucks pa v polfinalu vzhodne glavne skupine proti Miami Heatu že ni uspel kot redni zmagovalec, medtem ko Lakers vodi zahodni finale proti Denver Nuggets.