Oldal kiválasztása

Savdska savdska najstnica Rebellis pozira v bikiniju na plaži, grobo od tega, kar se je zgodilo

Mlado dekle je lani pobegnilo od družine, ker so jo nenehno zlorabljali.

Primer 18-letne savdske deklice, ki je pobegnila od družine in želela pobegniti v Avstralijo, je lani pretresla ogromen prah. Vendar njegov načrt ni uspel, ker so mu zavrnili dopust iz Bangkoka in mu zasegli potni list.

Rahaf Mohammed al-Qunun se je zato barikadiral v svoji hotelski sobi in poročal prek družbenih medijev. Povedala je, da je pobegnila, ker so jo nenehno zlorabljali doma in se ni hotela poročiti. Kot je zapisala, je v svoji sobi zadnjih šest mesecev zaprla le družino, ker je kljub očetovi prepovedi odrezala lase.

Na koncu sta jo postavili pod okrilje Združenih narodov, azil pa sta ji dali Kanada in Avstralija. Sčasoma se je preselila v Kanado.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zdaj je na Twitterju objavila sliko sebe v kopalkah in, kot je zapisala, želi proslaviti, da postane svobodna ženska. Končno niso prisiljeni nositi hidžaba in človek ne odloča, kaj lahko in česa ne more.

Rahafova podoba pa mu ni uspela. Poleg številnih podpornih komentarjev je grobo ponižana in med drugim popolnoma odvzeta sebe in se ne sme pojaviti „gola”. Drugi so mu očitali, da je pisal o svoji nekdanji domovini, kot da živi v zaporu, medtem ko ženske tam lahko vozijo, gredo v trgovski center in potujejo same. In tretji sodelavec ga je očital, da je samo dobil ugled, njegova usoda v Savdski Arabiji pa sploh ni bila nič.

Ali svoboda pomeni biti gol? Zanimiva perspektiva„ -je zapisal en komentator.