Oldal kiválasztása
News

S tem je Donald Trump razbil varovalko: tako se je vrnil v Belo hišo

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek zgodaj zvečer zapustil vojaško bolnišnico Walter Reed - poročajo Bela hiša in ameriški mediji. Več slednjih poroča, da predsednik v Beli hiši ni nosil maske, kar bi lahko bila velika neodgovornost.

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek zgodaj zvečer zapustil vojaško bolnišnico Walterja Reeda: ob odhodu je imel masko, vendar ne več, ko je vstopil v Belo hišo, kjer ga je – seveda- čakalo več ljudi.

Večji ameriški televizijski kanali so predvajali v živo, ko je Trump ob predvidenem času ob 18.30 po lokalnem času ob 18.30 po lokalnem času zapustil bolnišnico v Bethesdi, kamor so ga v petek zvečer odpeljali po pozitivnem testu na koronavirus in vročini.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ko je zapustil bolnišnico, je pozdravil svoje privržence, zbrane na vratih, in novinarje. “Najlepša hvala za vse” – je dejal. Pozneje je na Twitterju zapisal, da bo kmalu nadaljeval svojo volilno kampanjo in da se bo počutil kot pred 20 leti.

Na novinarski konferenci v ponedeljek popoldne je zdravniška ekipa, ki je zdravila predsednika, dejala, da je Trump v redu, čeprav je še vedno prejemal zdravila – vključno s petim odmerkom Remdesivirja v torek -, vendar niso potrebovali bolnišničnega zdravljenja.

Zdravnik Bele hiše Sean Conley pa je pripomnil, da je predsednik resnično dobro, njegovi krvni tlak, krvna slika, preiskave srca in pljuč kažejo dobre rezultate, a nevarnosti še ni nadvse. “Previdno smo optimistični” – je dejal Conley.

Sočutje, pohodi in avtomobilske parade so bili ob Trumpu v več ameriških mestih, vključno z New Yorkom ali zvezno prestolnico Washington.

V ponedeljek zvečer je prva dama Melania Trump – ki je tudi ujela koronavirus – na Twitterju sporočila, da je v redu, počiva doma – piše MTI.