Oldal kiválasztása

PRINCESA ANNA PRIČA O DIANINI SMRTI IN KRALJIČNI ODLOČITVI

Desetletja stara skrivnost je prišla na dan.

Leta 2017 je dal intervju za ITV News, hči kraljice Elizabete II., princesa Anne. Prispevek je bil predvajan prvič, saj je bil pogovor posnet neposredno med pripravami na morebitno vladarjevo smrt. V pogovoru se kraljičina edinka z ganljivimi besedami spominja svoje matere in sedem desetletij stabilnega zakona svojih staršev.

Med intervjujem pa je bila omenjena nekdanja svakinja princese Anne, princesa Diana, ki je umrla leta 1997. Po prometni nesreči je priljubljenost kraljeve družine začela strmo padati, pa ne le zaradi teorij zarote. Mnogi so kritizirali kraljico, ker je po vojvodinjini smrti ostala s svojo družino v Balmoralu na Škotskem, namesto da bi odpotovala naravnost v London, da bi podprla ljudi

Zaradi te odločitve je monarh veljal za brezsrčnega, a princesa Anna je zdaj zadevi naredila piko in razkrila, zakaj se je njena mama pred 25 leti tako odločila.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

In razlog je razumljiv in preprost: kraljica svojih napol osirotelih vnukov, 15 letnega Vilmosa in 12 letnega Harryja, ni želela pustiti samih.

“Mislim, da je moja mama naredila popolnoma pravo stvar. Vsak zdrav starš bi storil enako. Ni ju hotela poslati v London, a ju tudi ni hotela pustiti samih. Kaj bi jima to koristilo ? Dejstvo, da je v tem primeru svoje vnuke postavila na prvo mesto in je ostala na Škotskem, je absolutno najboljša odločitev z njene strani” – je v intervjuju povedala princesa Anna.

Mislim, da se drugje ne bi mogli bolje spoprijeti z žalostjo. Edina dobra stvar takrat je bila, da so bili na mestu, ki jim je dajalo varnost, med ljudmi, ki so jih razumeli.
– dodala je kraljeva princesa po poročanju Daily Maila in nakazala, da če bi imela pravico odločati, bi storila enako.