Oldal kiválasztása

PRAKTIČNI VODNIK ZA POHODNIKE – KAJ VZETI S SEBOJ (X)

Pohodništvo je čudovit hobi, ki lahko pomembno prispeva tudi k ohranjanju zdravja.

Je tudi odličen način, da se odpravite iz udobja mesta in se pripravite na vse morebitne dogodke. Tako ne boste doživeli neprijetnih presenečenj in boste lahko uživali v čudovitih doživetjih, ki jih ponuja narava. Kakšno opremo torej potrebujemo?

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Kakovostna oblačila
Čeprav je to za številne ljudi samoumevno, je še vedno veliko ljudi, ki se v divjino odpravijo v svojih najljubših kavbojkah in uličnih čevljih. Toda specializirana pohodniška oblačila nas lahko zaščitijo pred neštetimi neprijetnostmi in poškodbami. Posebej izdelane hlače in majice so na primer vodoodbojne in izjemno trpežne, zato vas lahko obvarujejo pred premočenjem in zbadanjem z ostrimi, štrlečimi vejami. Posebna zasnova pohodniških čevljev pa vam pomaga, da ostanete varni na zahtevnem terenu. Zato tega sploh ni slabo zanemariti, saj naši najljubši športni čevlji, pa naj so še tako trpežni, niso namenjeni za gorska in skalnata okolja. Samo pomislite, da nima smisla izbirati bleščečega kosa med najboljšimi kuhinjskimi noži, če potrebujete ročno žago…

Pohodniški nahrbtnik
Tega bi lahko uvrstili tudi v kategorijo oblačil, saj dandanes obstajajo modeli, zasnovani posebej za težke razmere v divjini. Z izbiro pravega pa boste poskrbeli, da vas ne bo doletelo nobeno neprijetno presenečenje.

Svetilka, žepni nož in svetila
Pijača je nujna, vendar stekleničk s tabletami ne moremo napolniti kar tako. Zato je trpežna menza vedno dobra ideja. Dobra ideja je tudi večnamenski žepni nož, saj ga lahko uporabimo v skoraj vsaki nepričakovani situaciji. In če dežuje, vam bo prav prišla tudi vodoodporna svetilka.

Sredstvo proti klopom in zdravstveni komplet
Ko pridete v gozdnato območje, je najbolje, da rutinsko uporabljate sredstvo proti klopom, saj vam bo to zagotovo prihranilo veliko glavobolov. Prav tako je dobro imeti pri roki nekaj povojev in razkužilo za zdravljenje morebitnih poškodb.

(X)