Oldal kiválasztása

Policija spet v akciji, v stanovanju zvezdniškega športnika naletela na prepovedano stvar

Kalvarija zvezde, ki se je upokojil pred dvema letoma, se je začela s preverjavo indentitete.

Kokain je policija našla v domu dvakratnega olimpijskega prvaka Petterja Northugha, norveškega smučarja na smučeh – je poročal MTI. 34 letni športnik, ki se je decembra 2018 upokojil, je bil v četrtek na poti domov iz poletne smučarske šole v Trysilu, ko je bil certificiran na avtocesti Oslo-Trondheim, ker je vozil svoj luksuzni avtomobil s 168 kilometri na uro , kljub najvišji hitrosti 110 km/h.
Policija je sumila, da je bil voznik med vožnjo pod vplivom mamil, zato so mu odvzeli vzorce krvi in pozneje opravili hišno preiskavo na njegovem domu, kjer so našli in zasegli kokain.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Northug je priznal, kaj se je zgodilo, in se opravičil na strani svoje skupnosti.
„Naredil sem veliko napako. Dvomim in se bojim, kaj ima prihodnost. Neverjetno mi je žal za vse tiste, ki sem jih spet razočaral. Vem, da bo to kazenski primer, vendar prevzemam odgovornost za to, kar sem storil” – je zapisal.
13-kratna svetovna norveška smučarski tekač je na zimskih olimpijskih igrah v Vancouverju 2010 zmagala v 50-kilometrski klasiki in osvojila tudi moštveni sprinter. V isti štafeti 4×10 km je osvojil srebro in v posamičnem sprintu bron.