Oldal kiválasztása

"NIKOLI NE POZABIL MAMINO KRIČANJE" - NAJSTNIK JE NAREDIL SAMOMOR

Depresija je mladeniča prežrla precej počasi, včasih je bil vesel in umetnik.

Trije bratje so v hiši svojih staršev v Kentu padli skupaj v dobrem ali slabem. Michelle in Chrisovo življenje je bilo polno treh sinov. Ko pa je Sam dopolnil petnajst let, se je vse spremenilo v enem zamahu.

Najstnik je postal depresiven, vse bolj introvertiran. Njegovi bratje so mislili, da je Sam pravkar postal jezen najstnik, a težave so bile veliko večje. Umolknil je, velikokrat je sedel sam v svoji sobi, a kot da na to ni niti pomislil.

“Bili smo normalna družina. Z bratoma sva skoraj ves čas preživela skupaj. Bil sem dve leti starejši od Sama in štiri leta starejši od drugega brata Toma. Sam je bil neverjetno nadarjen umetnik. Ne samo, da je bil zelo zabaven, tudi njegov smeh je bil nalezljiv. To sem najbolj opazil, ko sem se znašel v težavah: smeh je prenehal” – je dejal Ben, ki je tragično izgubil brata.

Neke noči je šel glava družine v službo, zato je mama ostala doma s fanti. Po večerji so se vsi umaknili v svojo sobo, Michelle pa je vseeno šla v Samovo sobo. Ben je slišal njegove korake in po kratkem premoru je tišino prekinil krik.

“Nikoli ne bom pozabil maminega krika. Stekel sem iz svoje sobe in ko sem odprl vrata Samove sobe, sem se soočil z eno najbolj groznih stvari, ki jih je kdo lahko videl: Sam je storil samomor. Tam sem stal nekaj sekund in čakal, da moji možgani dojamejo, kaj se je zgodilo” – mi je povedal Ben.

Mati je obvestila reševalno vozilo, dokler Ben ni začel oživljati brata. Ko so strokovnjaki prišli v hišo, je obvestil očeta in se začel ukvarjati z drugim bratom. Naslednje jutro so jim povedali, da Sam ni preživel.

Družina je bila zelo izčrpana zaradi tega, kar se je zgodilo, dokler se njegov oče ni izmislil, da bi ustanovil dobrodelno fundacijo Sam za pomoč ljudem v podobni situaciji. To jim je prineslo nekaj olajšanja, a ne popolnega zdravljenja – piše The Sun.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Če potrebujete pomoč: Če menite, da potrebujete pomoč, pokličite brezplačno 116-123 brezplačno številko, tudi z mobilnega telefona!