Oldal kiválasztása

Neverjetno: 80 odstotkov telesa srčkanega otroka je pokrito z moli

Po porodu so materi rekli, da lahko otroka pustijo v bolnišnici, če ga ne želijo vzgajati, saj je 80 odstotkov otrokovega telesa pokrito z madeži.

Artyom Petrosyan je deček, ki se je rodil z veliko madeži. Matere pokrivajo 80 odstotkov otrokovega telesa, zato je bolnišnica staršem dala na izbiro, ali bodo zahtevali svojega otroka. Zanje to ni bila težava, zato je malček že doma z družino.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Ugotovili smo šele, ko je bil Artyom rojen. Bili smo popolnoma šokirani. Potem je prišel drugi šok: izkazalo se je, da ima tudi spina bifido” – je povedala mati. Ta izraz je kratko ime za razvojne motnje hrbtenice in centralnega živčnega sistema. Med razvojem fetalnega živčnega sistema se iz medularne plošče tvorijo možgani in hrbtenjača, ki se običajno zapre do kostnega mozga – če je ta zapora odsotna ali nepopolna, govorimo o motnji zapiranja nevralne cevi.

“Spomnim se, da smo sedeli. Artyom si še ni odprl oči in rekli so nam, da jih morda ne bo nikoli odprla zaradi madežev okoli oči. Povedali so jim tudi, da ne vedo, kako dolgo bo živel in če bi to želeli in bi bila pretežka naloga, bi ga lahko pustili tam v bolnišnici. Pri nas to ni prišlo v poštev” – je dodala mati.

Kot so vedeli, so zdravniki otroka odpeljali na 90-minutno operacijo hrbtenice, nato pa je moral pet dni okrevati, preden so ga starši lahko pravilno prijeli v naročje.

Kot piše The Sun, otrokove rojstne znamke nakazujejo, da se njegovo telo trudi proizvajati melanin, kar pa kasneje pomeni tveganje za raka.