Oldal kiválasztása
News

"Moj svet se je podrl, moj petletni sin je umrl v mojem naročju" - mati se je popolnoma razbila

Zdravniki so majhnega dečka poslali domov s toliko, da je imel samo gripo.

Žalostna mati je o nepojmljivi agoniji povedala, da ji je sinček umrl v naročju, ker so jo zdravniki domov poslali s paracetamolom, ker je mislila, da gre samo za gripo. 5-letna Aiden Stead-Homans je umrla v naročju svoje matere.

Deb Stead je dejala, da se mu je najprej zazdelo, da je otrokovo koleno zateklo, toda deček je rekel, da je z babico klečal pred avtomobilčkom, kar je gotovo.

Potem ko oteklina ni hotela izginiti, so odšli k več zdravnikom, a so jih vsi poslali domov, da ni bilo nič narobe. Eden pravi, da je Aiden samo gripa.

Sčasoma so malemu dečku naredili magnetno resonanco in izkazalo se je, da ima možganski tumor. Bolezen so odkrili tako pozno, da tudi kemoterapija ni pomagala. Aidenu so ostali samo še dnevi.

“Trikrat smo ga peljali k zdravniku. Najprej so jih domov poslali s paracetamolom, da so dobili samo gripo. Potem je prejel ibuprofen. Tretjič so jim rentgensko posneli kolena, ker so mislili, da se je odlepil hrustanec ali da je kaj zlomljeno. Po mnogokrat so ga končno le pregledali, nato pa se je izkazalo, da ima tumor na nogi. Toda že na štirih mestih se je začel širiti in oblikovati metastaze. Začel je s kemoterapijo. Ves čas je bil strašno pogumen. Kljub temu je bila še vedno nasmejana in srečna” – je razbita mati Tipton.

Nekaj mesecev kasneje se je Aiden začel pritoževati nad glavobolom in je bil nenehno zaspan. Deb je vedela, da je nekaj narobe.

“Izkazalo se je, da ima tudi v možganih tumor, ki ga prej niso opazili. Bil je že tako velik, da ni bilo kaj storiti. Moj svet se je podrl. Vprašal sem, koliko časa je imel Aiden še: dva dni, so rekli. Mislil sem, da imamo še mesece …”

Aident je bil odpeljan na zasebni oddelek, da je bila z njim lahko vsa njegova družina.

“Ni razumel, kaj se mu dogaja. Objela sem ga in mu rekla, da gre čez deset sekund domov. Zaprl je oči, začela sem šteti in ko sem prišla do konca, je zadihnil ”.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ženska je svojo zgodbo delila s svetom, da drugim materam ne bi bilo treba izkusiti bolečine, ki jo je imela. Kot je dejal, bo njegov sinček morda še danes lahko živel, če jih zdravniki ne bodo poslali domov.