Oldal kiválasztása

Migranti so iz čudovite olimpijske vasi naredili gnusni geto

Namesto športnikov ilegalni priseljenci živijo v olimpijski vasi, zgrajeni v Torinu v Italiji. Območje, ki je postalo prepovedano, je za policijo komaj dovolj drzno. Pred kratkim so jih metali z opeko.

Migranti v torinskem sprejemnem centru so se tako razjezili na policijo, da so začeli odstranjevati opeke s sten stavbe, nato pa se povzpeli na streho in vrgli uniforme. Primer je prvič poročal ugledni italijanski časnik Il Giornale.

Ta incident se je zgodil le en mesec po tem, ko so prebivalci Migracijskega centra stavbo požgali in povzročili škodo za tisoč evrov, vključno z uničenjem jedilnice in zaradi tega, ker več prostorov ni bilo mogoče bivati. Dva tedna pozneje je prišlo do še enega požara, na katerem so priseljenci podžigali svoje vzmetnice in druge predmete. V zajezitvi kaosa je bilo ranjenih pet policistov.

Že leta so bili prebivalci Torina prisiljeni trpeti nasilje migrantov, predvsem iz Afrike. Center je italijansko mesto leta 2006 zgradilo za svojo olimpijsko vas. Območje, v katerem so nekoč živeli vrhunski športniki, je zdaj popolnoma uničeno in so ga nezakoniti priseljenci prepovedali.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po navedbah domačinov je policija na območje migracijskega centra pripravljena vstopiti le z okrepitvami. Nekdanji italijanski notranji minister Matteo Salvini je izpostavil potrebo po čiščenju olimpijske vasi in izselitvi migrantov. Vendar Salvini, ki je padel na oblast, ni mogel uresničiti svojih ambicij, sedanja pro-imigracijska koalicija pa tega območja ni niti načrtovala.