Oldal kiválasztása

Migranti se pripravljajo na valentinovski napad na madžarsko mejo

Po informacijah, ki jih je pridobil prestižni avstrijski dnevnik Kronen Zeitung, med migranti na Balkanu kroži še en krožek. Se pravi, da se Valentinovo odpravi na madžarsko mejo zaradi svobode in zatiranja.

Ylva Johansson, evropska komisarka za notranje zadeve, je obiskala Dunaj in se med drugim srečala z avstrijskim ministrom za notranje zadeve Karlom Nehammerjem. Seveda je bila ena glavnih tem pogovora vedno grozeči migracijski pritisk. Komisar za notranje zadeve in avstrijski minister za notranje zadeve sta se strinjala, da je za Evropsko unijo potreben enoten azilni sistem. Vendar to zahteva sprejemanje vseh držav članic. Politika sta se tudi strinjala, da je treba razširiti in okrepiti evropsko mejno stražo Frontex in zaščititi zunanje meje Unije.

Kronen Zeitung se zaveda, da se je medsebojno srečanje pogovarjalo tudi o kroženju krožnika med desetimi tisoč migranti na Balkanu. Neznanci na Valentinovo organizirajo veliko množico protestov proti madžarski meji.

Kelebija – Tompa dolgočasno, mejni prehod so migranti pokrili 6. februarja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

… Ne moremo več prenašati represije. To bo velika zmaga migrantov v imenu svobode …

– po navedbah avstrijskega časnika v pismu, ki se širi kot divji požar. Neodkriti organizatorji se že več dni trudijo, da bi sporočilo prenesli na čim več ilegalnih priseljencev, zato naj bi bili v Severni Makedoniji, Bosni in Srbiji.

Pred kratkim se je šestega februarja v Srbiji začelo potovanje migrantov proti južni meji Madžarske. Na srbski strani se je zbralo na stotine migrantov, da bi prestopili madžarsko mejo. Migranti so bili še vedno organizirani v zaprtih skupinah na družbenih medijih.