Oldal kiválasztása

"KRIČAJOČI SE ZBUDILA" - 4 LETNA PUNCA SE BORI Z OKVARO JETER ZARADI KINDER JAJCA

Njena mati je prepričana, da lahko okužene sladkarije poslabšajo stanje njene hčerke.

Mama je povedala, da je bila njena štiriletna hčerka hospitalizirana zaradi odpovedi jeter, potem ko je pojedla Kinder jajce.

Gemma Grey pravi, da je hčerki vsak dan po vrtcu kupila najljubše sladkarije. Zdaj pa je bil zaradi poslastice dva dni v bolnišnici. 38-letna Liverpoolka meni, da je Kyia Fenwick zbolela zaradi čokolade Kinder. Glede na to meni, da Kya prej ni imela nobene bolezni, poleg tega pa je njegov sin, ki ni jedel čokolade, ostal zdrav.

 

“Bruhala je. Zjutraj se je zbudil kričajoč in bruhal povsod. Nekaj dni je bilo slabo, ko sem opazil, da so njene oči postale rumenkaste. Ko sem se naslednji dan zbudila, je bil njegov obraz že rumen” – je za Daily Star povedala zaskrbljena mati.

Kyia je bila hospitalizirana 31. marca, kjer so ugotovili, da se njena jetrna funkcija slabša in njena krv pretirano strdi. Deklici so predpisali številna zdravila in ugotovili, da ima akutno odpoved jeter. Gemma je povedala, da je Kyia kljub temu, da so jo od takrat izpustili iz bolnišnice, še vedno bolna.

“Zlahka se utrudi, še vedno ni v 100-odstotnem stanju. Zlatenica na obrazu je izginila, oči pa so bile še vedno rumene” – je žalostno dodal.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zdravniki so mimogrede zavrnili Kyianovo preiskavo, ki bi dokazala zastrupitev s salmonelo. Kljub temu je podjetje Ferrero, ki proizvaja jajčka Kinder, obžalovalo bolezen male Kyie in njegovi družini izrazilo globoko sočutje. Obljubili so tudi, da bodo nadaljevali z delom, da preprečijo podobno katastrofo.