Oldal kiválasztása

KAREL III. BO PO KRALJICI ELIZABETI II. PODEDOVAL BOGASTVO

Elizabeta II. je imela bajno bogastvo, ki je bilo večinoma njeno ali pa tudi ne.

V četrtek je umrla kraljica Elizabeta II. Po smrti britanske monarhinje je krona prešla na njenega sina Charlesa, ki bo odslej vladal kot Karel III. To seveda pomeni, da bo odslej on imel nadzor tudi nad premoženjem kraljevine. Revija Forbes je približno izračunala, koliko je Karel III. podedoval in s kolikšnim delom premoženja lahko dejansko razpolaga – saj velik del premoženja ima in nima.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po izračunih je kronsko premoženje, ki zdaj pripada Karlu III., vredno približno 28,5 milijarde dolarjev. Vendar z večino teh sredstev, z več kot 28 milijardami dolarjev, ne more prosto razpolagati: ne more jih niti prodati.

Med njimi so kronsko premoženje, ocenjeno na 19,5 milijarde dolarjev, Buckinghamska palača (4,9 milijarde dolarjev), Cornwallski in Lancasterski vojvodstvi, Kensingtonska palača in škotsko posestvo kraljeve družine (630 do 592 milijonov dolarjev), navaja Bors.

Osebno premoženje pokojne kraljice je ocenjeno na približno pol milijarde dolarjev. Sestavljajo ga nepremičnine, nakit, umetnine in druge naložbe. Po dedovanju bo lahko Karel III. s tem premoženjem razpolagal veliko bolj svobodno.