Oldal kiválasztása

Bavarski škof lobira za muslimanske kandidate na krščanski zabavi

Bertram Meier je prepričan, da če vladajoča Bavarska stranka (CSU) na prihodnjih volitvah ne bo kandidirala muslimanskih kandidatov, obstaja tveganje, da se bo oblikovala uspešna muslimanska stranka.

V Nemčiji je že dolgo vprašanje, ali je priseljevanje nuja ali dobra stvar. Tam so se voditelji že odločili, da gre za neustavljiv postopek, ki ga je treba nekako obvladati. Tej pripovedi sledijo tudi verski voditelji v Nemčiji. V zadnjem času so besede novega augsburškega škofa v mnogih povzročile vznemirjenje. Bavarska krščansko-socialna unija (CSU) je bila dolga leta najbolj priljubljena stranka na Bavarskem, kar morda kaže na to, da se Bavarska ukvarja s konservativno, krščansko utemeljeno politiko in kulturo.

V nasprotju s tem se je Meier pred kratkim spoznal, da se mora desničarska stranka odpreti muslimanom in na naslednjih volitvah sprožiti svoje lastne muslimanske kandidate. Če se to ne bo zgodilo, škof verjame, da bodo v kratkem času ustanovili muslimansko stranko, ki bi lahko dosegla velik uspeh, saj v Nemčiji zaradi migracijske krize živi vse več islamskih vernikov. Primer ni brez zgodovine.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V Wallersteinu je CSU že prej želela izgnati muslimanskega županskega kandidata, a ga je osrednja organizacija stranke torpedirala. Vendar se zdi, da zraka zmanjka …