Oldal kiválasztása

Bančni uslužbenec je bil odpuščen, ker je pomagal stranki z lastnim denarjem

Ob božiču je pomagal človeku v težavah. Prišel je v službo.

S svojega položaja ga je odpustil predstavnik službe za stranke v ameriški banki Amerike, ker je nemirnemu kupcu v božiču dal denar iz banke, približno 20.000 dolarjev na božič – je povedal mestni tisk. Neposredni nadrejeni ženski v Portlandu je bil tudi odpuščen, ker je to dovolil.

Emily James je delala na klicnem centru banke 24. decembra, ko je Marc Eugenio poklical, ker ni mogel unovčiti čeka. Kmalu je postalo jasno, da moški lahko unovči ček šele po božiču. Posledično je ostal brez denarja in med prazniki ni mogel niti kupiti goriva.

Ko je med pogovorom postalo jasno, da je Eugenio le malo oddaljen od Jamesovega delovnega mesta, je od svojega nadzornika prosila dovoljenje, da ga sreča in ji da denar. Konec koncev je bil božič, praznovanje ljubezni, -je pojasnila za Daily Mail. Srečanje se je zgodilo, po katerem se je James vrnil na delo.

Fotó: pixabay.com

Skoraj teden kasneje jo je poklical šef in ji rekel, da je odpuščena za vedno. Razlog je: Vstopili ste v nepooblaščen odnos s stranko. James je dejal, da so zaskrbljeni zaradi njegove varnosti, ker je družba dejala, da bi ga lahko ugrabili ali ustrelili.

Dve leti je delala v podjetju in za svoje dobro delo prejela več nagrad. Eden od njih pravi, glede na članek Daily Mail vedno naredimo pravilno, v to verjamemo.

James je dejal, da želi sprva dobiti službo nazaj, zdaj pa ni prepričan, da želi delati za ljudi, ki ga odpustijo zaradi božičnega dela.