Oldal kiválasztása

ALI VAŠ PES ZLEZE V POSTELJO? ŽIVAL IZPOSTAVLJATE VELIKEMU TVEGANJU!

Radi jih imamo, a žal moramo priznati: psi nimajo kaj početi v postelji. Ne samo za nas, ampak tudi za njih, saj jih lahko s tem spravimo v veliko nevarnost!

Da, vemo, nič ni bolj pomirjujočega kot to, da se po napornem dnevu z najljubšim štirinožnim družinskim članom stisnemo k sebi ali ga celo stisnemo k sebi, da zaspi – vendar se moramo slednjemu zaradi njih odpovedati. Na žalost pa lahko to, ne glede na to, kako tolažilno je to za nas, resno ogrozi naše pse – opozarjajo strokovnjaki.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vaš pes lahko pod odejo dobi toplotni udar
Ker imajo psi nekoliko višjo telesno temperaturo kot ljudje, se lahko zlahka pregrejejo in doživijo toplotni udar – zato je temperatura, ki nam ustreza pod odejo, zanje verjetno previsoka. Seveda lahko večji in gibčnejši psi zlahka pobegnejo, manjši psi, mladiči, starejši ljubljenčki ali tisti z mišično-skeletnimi težavami, kot je artritis, pa bodo težko našli pot izpod odeje – opozarja veterinarka Katy Alexander v časniku Telegraph.

Mopsi in francoski buldogi so še posebej ogroženi, saj se njihova telesa lažje segrejejo.

Tudi električne odeje so nevarne za pse: lahko utrpijo celo opekline! Te odeje so veliko težje, zato se vaš pes morda ne bo mogel pravočasno izvleči iz njih, lahko pa bo celo prežvečil žice odeje.

Bodite pozorni na znake pregrevanja!
Tudi če psa pustite pod odejo krajši čas, bodite pozorni na znake pregrevanja, vznemirjenja in sopenja!