Oldal kiválasztása

15 letno deklico so mobilizirali v kadi, ko se je zgodila grozna stvar

Petnajstletnici so starši razbila vrata, vendar ji življenja ni bilo mogoče rešiti.

15 letna deklica je umrla v Marseillu v Franciji, potem ko je njen mobilni telefon na polnilnik padel v vodo med kopanjem v kadi, poročajo tamkajšnji tiski. Po poročilih je bilo le dekle po imenu Tiffenn zaman hitro odpeljano v bolnišnico, zdravniki ji niso mogli več rešiti življenja. Po informacijah francoskega tiska je zaradi električnega udara umrl zaradi srčnega zastoja.

Njegov oče je za francosko tiskovno televizijo BFM TV povedal, da ima tri otroke in se nenehno bori, da jih ne bi prinesli s seboj v kopalnico. Povedal je še, da so ji morali odpreti vrata, potem ko niso odgovorili na njihove klice.

Tiffenn je ležala v kadi, njen telefon pa je bil v vodi in videli smo, da je polnilnik priklopljen. Nismo ga mogli oživiti.

Lokalne oblasti so začele preiskavo dekličine smrti, njen oče pa proizvajalce polnil krivi za smrt njenega otroka. Po moških naj bi bili mobilni polnilci opremljeni z varovalko, ki izklopi napravo, ko doseže vodo, da se prepreči ponovitev takšne tragedije.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Oče se je izrekel tudi proti nizkocenovnim poprodajnim polnilnikom, ki omogočajo neustrezno zaščito mobilnih telefonov. Kot je dejal, polnilec za 15–20 dolarjev je preveč denarja za najstnika, ki bi raje kupil polnilec za 4-5 evrov.