Oldal kiválasztása

ZDRAVSTVENA PREISKAVA JE ZNAČILA ZDRAVJE OTROK V AMERIKI KOLIKOR JE TIKTOK ŠKODI

Aplikacija družbenih omrežij v lasti kitajskega podjetja ByteDance je nakazala, da nimajo kaj skrivati in pri vsem sodelujejo z oblastmi.

Demokratsko in republikansko tožilstvo sta skupaj sprožila nacionalno preiskavo o vplivu uporabe družbenih medijev TikTok na otroke v Združenih državah. Glavni namen tožbe je ugotoviti, ali je telefonska aplikacija kršila ameriške zakone o varstvu potrošnikov in povzroča telesno in duševno škodo mladoletnikom – piše New York Times na spletu.

Generalni državni tožilci v Kaliforniji, Floridi, Kentuckyju, Massachusettsu, Nebraski, New Jerseyju, Tennesseeju in Vermontu so skupaj zbrali na stotine strani dokumentacije, ki je privedla do postopka. Kot pravijo, bo naslednja naloga zbiranje informacij o tem, katere metode TikTok uporablja za vključevanje mladih, na primer povečanje časa, porabljenega za aplikacijo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ker se otroci in mladostniki že spopadajo z anksioznostjo, socialnim pritiskom in depresijo, ne moremo dovoliti, da bi družbeni mediji še dodatno škodovali njihovemu fizičnemu zdravju in duševnemu počutju.
-Maura Healy, generalna tožilka zvezne države Massachusetts, je v sporočilu za javnost povedala v sredo.

Tiskovni predstavnik TikToka Ben Rathe se je na poizvedbo odzval v izjavi: „Za nas je zelo pomembno, da gradimo izkušnjo, ki pomaga zaščititi in podpirati dobrobit naše skupnosti, in cenimo osredotočenost javnih odvetnikov na varnost mlajših uporabnikov Veselimo se informacij o naših številnih varnostnih postopkih in postopkih varovanja zasebnosti za najstnike.”

Pomembno je omeniti, da preiskava proti TikToku v Ameriki nikakor ni brez primere. Lani poleti je odbor večstrankarskih tožilcev izvedel podobno preiskavo na Facebooku, katere rezultati so prisilili podjetje, da opusti načrte za uvedbo storitve Instagram za otroke. V zvezi s tem je Wall Street Journal objavil interno raziskavo družbe Facebook, ki je pokazala, da Instagram lahko povzroči anksioznost, depresijo in telesne motnje, zlasti pri najstnicah.