Oldal kiválasztása

ZAČELO SE JE KAŠLJEM, OBOŽEVANA MATI JE UMRLA V JETRENO OKVARO

Ko je opazila njene simptome, se je njena mama začela zdraviti, kar je žal poslabšalo njeno že obstoječo bolezen.

Preizkušnje matere z enim otrokom so se začele že decembra lani. Teden dni ga je mučil močan kašelj in vbod v prsni koš, zato je začel jemati zdravilo Lemspin, zdravilo proti prehladu.

Vendar je pozneje tako zbolel, da je njegov sin Matthew na božični dan opozoril reševalce, ki so jih prepeljali v bolnišnico Royal Preston. 58-letna Joan Ita Bergin iz Lancashira je bruhala rjavi žolč, testi pa so pokazali znatno povečanje jetrnih encimov in nizko raven kisika v krvi.

 

Gospa Bergin je bila diagnosticirana z odpovedjo jeter. Sprejeli so ga na enoto intenzivne nege, a se je njegovo stanje poslabšalo. Specialisti za jetra so zdravili mamo, ki še vedno ni mogla premagati svoje bolezni.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njegov sin je za Daily Mail povedal, da je njegova mati popila tri ali štiri pločevinke jabolčnika na dan pred službo in je lahko zaužila do 10 pločevink na vikend. Kljub temu, da je bila Joan na splošno dobrega zdravja, je redko jedla običajno hrano, raje je imela le prigrizke, kot je toast z marmelado. Pil je veliko vode, a je včasih zaradi pomanjkanja hrane omedlel.

K njegovi smrti je prispevala tudi vrečka Lemspina, ki se je jemala vsake četrt ure za lajšanje simptomov, kar je bilo veliko več od priporočene količine. Toda zdravstveni testi so tudi pokazali, da je včasih vzel več paracetamola, kot je bilo priporočeno.

Dr. Patrick Horgan je v izjavi dejal, da ima gospa Bergin znatno povišane jetrne encime in da so ji zaradi nenamernega prevelikega odmerjanja paracetamola diagnosticirali okvaro jeter. Kot vzroki smrti so poročali o odpovedi več organov, pljučnici in akutni odpovedi jeter.