Oldal kiválasztása

VSAJ 14 UMRTIH LJUDI: LETALO, KI JE IZginilo V NEDELJO, NAŠLI TUKAJ

Razbitine letala so našli, trenutno pa iščejo preživele.

Razbitine potniškega letala, ki je izginilo prejšnji dan, so v ponedeljek našli v Nepalu, je dejal vojaški uradnik, vendar ni navedel podrobnosti o 22 ljudeh na krovu, vključno z dvema Nemcema. Na fotografiji, ki jo je na Twitterju delil Narayan Szilval, tiskovni predstavnik nepalske vojske, je mogoče videti ostanke letala, raztresene po pobočju gore. Registrska številka 9N-AET je jasno vidna na nečem, kar je videti kot del krila.

Na letalu je bilo 19 potnikov, med njimi dva Nemca, štirje Indijci in 10 Nepalcev ter trije člani posadke. Tiskovni predstavnik letališča v Pokhari Dev Raj Subedi je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da so med iskanjem do kraja strmoglavljenja sledili signalom GPS-a, mobilnih telefonov in satelitov.

Nepalski reševalci so doslej našli 14 trupel, poroča nytimes.com.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Dvomotorno letalo Twin Otter je vzletelo iz Pokhare v zahodno-osrednjem Nepalu ob 9.55 (04.10 GMT), preden je izgubilo radijsko povezavo s kontrolo zračnega prometa. Namenjeni so bili v Jomsom, znan kot izhodišče za himalajske pohodnike, 20-minutni let iz Pokhare, drugega največjega mesta v državi, in 200 km zahodno od glavnega mesta Katmanduja.

Nepal ima nekaj najnevarnejših vzletišč na svetu, ki se nahajajo sredi zasneženih gorskih vrhov

– piše MTI.