Oldal kiválasztása

„V nekaj sekundah se je vse spremenilo" - je smetarsko vozilo zadelo 3-letnega dečka

Kamion za smeti je fantka potisnil daleč stran, dim je valil in prestrašil ljudi, ki so tekli naokoli.

3-letnega dečka je lani v manchestrski četrti Clayton prizadel koš za smeti, od takrat pa si otrok še ni popolnoma opomogel.

„Začel se je kot običajen dan, potem pa se je vse spremenilo v nekaj sekundah” -se mati spominja dogajanja za The Sun.

Kamion za smeti ga je udaril, nato pa je dečka na pot potisnil zelo daleč, zato ga sprva mama ni mogla videti, le da je dim povsod curljal in ljudje so tekali naokoli.

„Nekdo jo je postavil na pločnik, kjer jo je skušala oživiti sestra. Moral se je ustaviti, ker je bil v šoku in ni mogel nadaljevati oživljanja. Pomagala sta mu dva mimoidoča. Potem se prestrašijo, kot da bi nekdo kričal: „Diha!” -rekla je njena mati Sarah.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Izkazalo se je: deček Kai je utrpel zlom lobanje, možgani so mu večkrat krvavili, zlomljenih pet reber, medenica in stegnenica, poškodovana pa so bila tudi jetra in pljuča.

Prihodna reševalna vozila so ga odpeljala v otroško bolnišnico Royal Manchester, kjer je bil nujno operiran. Sledila sta dva tedna intenzivne terapije. Mali je preživel tri mesece v bolnišnici in od takrat je na zdravljenju.

Hvaležna mama zbira donacije za bolnišnico, saj pravi, da brez tamkajšnjih delavcev njen sinček ne bi mogel stopiti na pot izboljšanja.