Oldal kiválasztása

UGOTOVITE ZDAJ, MESSI ALI RONALDO IŠČETA VEČ V VAŠEM NOVEM KLUBU

Plače najbolje zaslužnih igralcev v angleški nogometni premier ligi in francoski premier ligi (Ligue 1) so javne, z astronomskimi zneski, ki se pospravijo vsak mesec.

Prvič je bilo pod drobnogledom 20 najbolje plačanih nogometašev francoske lige. Bogati Paris Saint Germain se uvršča na 18. mesto na lestvici, samo iz Monaka prihajata Wissam Ben Yedder (15.) in Cesc Fabregas (18.).

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Na prvem mestu manjše presenečenje ni šestkratna zlata žoga Lionel Messi, ampak njegov soigralec Neymar, ki na mesec pospravi več kot 4 milijone evrov. Messi je „šele” na drugem mestu s 3,37 milijona evrov, Kylian Mbappé se je povečal za 2,2 milijona evrov, vendar je pomembno dodati, da to ne vključuje različnih individualnih sponzorskih pogodb. Pri PSG še štirje igralci (Keylor Navas, Achraf Hakimi, Marco Verratti, Marquinhos) zaslužijo najmanj milijon evrov.

Na lestvici Premier League vodi portugalski klasik Cristiano Ronaldo, a zasluži manj kot Mess, saj Manchester United dosega 2,63 milijona na mesec. Rdeči hudiči so prevladovali na lestvici, na tretjem mestu je David De Gea z 1,93 milijona evrov, Jaden Sancho na četrtem z 1,85 milijona evrov in Raphael Varane na petem mestu z najboljšim zaslužkom 1,62 milijona evrov. Med prvih pet se je uvrstil le Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja