Oldal kiválasztása

TO SE JE ZGODILO 18-MESEČNEMU OTROKU ZARADI MOKRE STENE

Nedolžnega dečka so zaradi plesnive stene sedemkrat hospitalizirali. Pritožb njegove matere stanovalci več mesecev niso jemali resno.

Mlada mati je spregovorila o travmatični izkušnji v plesnivem stanovanju. Zaradi plesni je bil njen sin sedemkrat hospitaliziran, ker je dobil napad astme.

21-letna Chaileigh Clancy se je v nepremičnino v Mitchamu v južnem Londonu vselila šele januarja lani. Za časnik Mirror je povedala, da sprva ni bilo težav, oktobra pa se je v omarah pojavila debela črna plesen. Tisti mesec so njenega 18-mesečnega sina Billyja prvič odpeljali v bolnišnico z reševalnim vozilom, saj je doživel napad astme.

“Nikoli prej ni imel takšnih težav, zdaj pa je dobil inhalator,” je dejala razočarana mati.

“Ko sem izvedela za plesen, sem se obrnila na stanovanjsko skupnost. Razložil sem, da je bil moj sin v bolnišnici, vendar so prišli namestiti razvlaževalnik zraka šele januarja. Medtem sem ves čas imela nočne more, da bo moj sin umrl. To, da nisem bila slišana, je vplivalo na moje duševno zdravje. Bilo mi je hudo gledati svojega sina v bolnišnici, kjer so ga zalagali z zdravili,” je podrobno opisala svojo stisko.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Billy je zaradi plesni tako zbolel, da so mu zdravniki svetovali, naj ne hodi med druge otroke, da na njegov šibki imunski sistem ne bi vplivali še druge bolezni. Mati in sin sta bila nazadnje prisiljena bivati v hotelu, saj odgovorni v stanovanjski hiši še vedno niso storili ničesar, da bi odpravili plesen.

Nazadnje niso mogli več odlašati in 8. aprila so v stanovanju družine končno opravili sanacijo plesni. Vendar se Chaileigh Clancy boji, da se bo morala s svojim zelo bolnim sinom vrniti na kraj izbruha bolezni. Samo upa lahko, da so njune težave dokončno rešene in da njenemu sinu ne bo nič hudega.