Oldal kiválasztása
News

„TO NI VIDEO IGRA" - UKRAJSKI VOJAK ŠOKANTNO PRIZNA

Za ukrajinske obrambne sile so bili tudi kandidati, ki na frontni črti ne bi imeli kaj zaslužiti.

Vse več mednarodnih prostovoljcev se pridružuje ukrajinskim vojakom na frontnih črtah. Med njimi je Ajay, ki je bil vojak v britanski vojski v Belfastu, a se že več kot mesec dni bori na ukrajinski fronti kot prostovoljec.

„To je tako, kot da bi prosili gasilca, naj gre mimo goreče hiše in ne naredi ničesar, veš? In večina nekdanjih veteranov se verjetno počuti popolnoma enako, saj ne morejo sedeti in gledati razdejanja. Napad na civiliste in podobno” – je Ajay povedal novinarju BBC. Britanec je član enega od bataljonov, ki jih sestavljajo mednarodni prostovoljci.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Zavračamo vse, ki nimajo bojnih izkušenj, in tiste, ki ne ustrezajo naši individualni oceni. Ne bom vam lagal, videli smo jih kar nekaj, še posebej v prvih dneh, in upam, da smo v komunikaciji do zdaj že precej jasno povedali, da ne gre za Call of Duty, ne video igrico. To je vojna in potrebujemo ljudi, ki se poznajo na bojišču” – je dejal Damien Magrou, vojak ukrajinske vojske. Žal so bili tudi ljudje, ki na fronti z ukrajinskimi obrambnimi silami niso imeli kaj početi.