Oldal kiválasztása

Srčno srce: zadnja želja umirajočega očeta, da bi videl svoje otroke

Družina je morala preživeti grozote, ki si jih nihče ne bi želel.

V obupu je oče šestih otrok, ki je skoraj slep zaradi sive mrene, prosil za pomoč. 53-letnemu Ianu Kightleyju iz Denbighshireja so septembra 2015 diagnosticirali agresivno vrsto raka kostnega mozga.

Njeno stanje se je lani poslabšalo, od takrat je morala na kemoterapijo in tedensko prejemala steroide.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vendar pa neprekinjene steroide že od januarja zaslepi velika mrena. Mehaničarska plača mu ni dovolila oditi v zasebno bolnišnico, zato so ga uvrstili na čakalni seznam. Operiranje oči lahko traja do dve leti, le da niste prepričani, da vam ostane toliko časa.

Oče s šestimi otroki tako želi najti drugačno rešitev. Njegova zadnja želja je bila, da je pred svojo smrtjo še enkrat videl svoje čudovite otroke.

Maja so njegovi prijatelji sprožili akcijo GoFoundMe za zbiranje denarja za operacijo. Cilj kampanje v višini 8.000 funtov je bil namenjen Ianovi operaciji, pogrebu in donacijam dvema dobrodelnima organizacijama za boj proti raku, ki sta jih izbrala on in njegova žena.

Vendar je bilo to preseženo, saj je Ianu doslej zbranih skupno 9500 funtov – je o ganljivem sodelovanju poročala stran Mirror.