Oldal kiválasztása

SRCE PARAJOČA TRAGEDIJA, OČE JE ZASPAL S SVOJIM ČUDOVITIM 11-TEDENSKIM OTROKOM

Preiskava je pokazala, da je Mason umrl zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka, katerega vzrok je večinoma neznan.

Britanski oče se je zbudil in ugotovil, da njegov novorojenček brez življenja leži v postelji poleg njega. Dom Sage je povedal, da je opazil, da 11-tedenski Mason ne diha, pod očmi in nosom pa je imel suh madež krvi – poroča Mirror. Ob tem pogledu je bil v šoku.

Nato sem mu odprl usta in začel dihati skozi nos, vendar ne glede na to, kako zelo sem se trudil, vanj nisem mogel spraviti zraka. Bilo je, kot da bi pihal v zid. Dispečer reševalnega vozila je potrdil, da ravnam pravilno, in mi po telefonu še naprej govoril, kaj naj storim.

Čeprav je reševalno vozilo prispelo, so otroka v bolnišnici v eni uri razglasili za mrtvega. Preiskava je pokazala, da je Mason umrl zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka, katerega vzrok je večinoma neznan. Koronerka Patricia Morgan je dejala, da ni bilo dokazov, da bi starša pred Masonovo smrtjo storila kar koli napačnega.

“Bilo je kruto. Policija je bila ves dan v naši hiši in jo preiskovala. Do 17. ure se nismo mogli vrniti, bili so spoštljivi, vendar me je jezilo, da so bili tukaj. Ko zdaj gledam nazaj, vem, da je policija ravnala profesionalno, saj starši še vedno zanemarjajo veliko majhnih otrok in povzročajo njihovo smrt. Bolnišnično osebje je reklo, da je to na neki način dobro, saj vidijo, kako zelo smo skrbeli za Masona in da nismo povzročili tragedije.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vse to seveda ni zdravilo za par, ki se še vedno ni mogel sprijazniti z izgubo svojega otroka.

“V bistvu nisva dobila odgovorov in nikoli ne bova vedela, kaj je povzročilo Masonovo smrt. V najinih življenjih bo zdaj vedno ostala praznina, vendar je prišel najin drugi otrok Evie in nama dal tolažbo. Z njo sva zaposlena. Za nič na svetu je ne bi zamenjala. Odkrito govorim o tragediji, ker se lahko zgodi vsakomur in ker želimo pojasniti, kaj se je zgodilo z Masonom. Ne želimo, da bi kdo drug doživel to, kar smo doživeli mi.”