Oldal kiválasztása

Srce parajoča: junak mati je s svojim telesom zaščitila svoje štiri otroke

Tudi z zadnjimi močmi je otroke varovala pogumna mama. Nič mu ni bilo mar za malenkosti.

Umrla je 9 mesečna deklica, njena mati pa je bila ranjena. Grozljiva tragedija se je začela, ko je otrokov oče vlomil v njihov dom v Brooks Parku, nekaj dni po tem, ko je njegov nekdanji partner to že drugič prijavil zaradi nadlegovanja.

Mati Sarah Smith-Carter je povedala, da je prekinila s Porterjem približno mesec dni pred rojstvom Alice zaradi incidenta v družini, ko je bila noseča.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Carter naj bi bil zaskrbljen zaradi Porterjevega duševnega zdravja in je svojim sorodnikom svetoval, naj ne dovolijo dostopa do njegovega orožja. A kot se je pozneje izkazalo, njegova družina tega ni jemala resno.

Na tragični dan, ko je besni moški vdrl v njegovo družino, je ustrelil svojega novorojenega otroka Alice Porter. Martin Porter je nato končal sam. Policija je sporočila, da sta oba v njunih telesih našla ubod.

27 letna Sarah Smith-Carter je bila poškodovana v nogo, a bo verjetno preživela. Carterjeva šestletna hči Sienna in še dva otroka sta se v tem času skrivala pod posteljo – piše Crime Online.

“Vesel sem, da so bili pod posteljo in je niso videli ustreljenega” – je dejala Carter in dodala, da misli, da bi Porter ustrelil Sienno, če bi je videl.

“Nisem ravno pričakovala, da bo tako, vendar sem imela občutek, da ne dela škode samo sebi, ampak tudi Alice” – je dodala žalujoča mati, ki je zaprosila tudi za policijsko zaščito proti možu, a ni mogel dobiti.