Oldal kiválasztása

SOBOTA VEČER TEMA FURY-WHYTE OBETA OGROMNO BITKO

Tyson Fury bo pred obljubljeno upokojitvijo odigral zadnjo tekmo proti rojaku Dillianu Whyteu.

Londonske stavnice stavijo na Tysona Furyja, obstajajo pa tudi strokovnjaki, ki pravijo, da dvoboj težke kategorije Fury – Dillian ta konec tedna ni minil. Kakorkoli že, Fury, ki ima naslov svetovnega prvaka po WBC, obljublja, da bo ena najbolj vznemirljivih boksarskih poslastic leta na ARENA4 +, ekskluzivnem naročniškem obrazcu Pay-Per-View. Komentator obračuna bo Csaba Kassai-Tóth, strokovnjaka bosta István Kovács “Kokó” in Dávid Turger, oddajo bo vodila Leila Gyenesei.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

41 milijonov dolarjev vreden dvoboj težke kategorije pred hišo na stadionu Wembley bo pravo praznovanje za ljubitelje borilnih veščin: 33-letni Tyson Fury, ki ima irsko-angleško poreklo, bo igral s svojim rojakom na zadnji tekmi proti rojaku. D, Kariera “Ciganskega kralja”, ki je leta 2015 premagal Volodymyrja Klicskója, je prava zgodba o uspehu: nič ne dokazuje profesionalnih boksarskih veščin, vzdržljivosti in tehničnih sposobnosti Američana, ki živi bolje kot rezultati njegove kariere: 31 zmag od 32 dvobojev in 22 KO.

Nekaj zanimivosti o Tysonu Furyju: pri desetih letih je opustil šolo in namesto tega delal na gradbiščih, v prodajalnah avtomobilov in odvozu smeti. Z boksom se je seznanil relativno pozno, pri 14 letih, a se je njegov talent razkril skoraj takoj. Njegovo premoženje znaša skoraj 120 milijonov funtov.

Furyjev nasprotnik v krogu bo leta 1988 rojen Dillian Whyte, ki je pred tem tekmoval tako kot kickboksar kot borec v kletki. Po poročanju revije The Ring ima peti najboljši boksar v težki kategoriji na svetu doslej 68-odstotno zmago z nokavti. Tudi Whyteova statistika je spoštljiva: zmagal je 28 od svojih 30 dosedanjih tekem.

Nekaj zanimivih dejstev o Dillianu Whyteu: Kot najstnik je bil Whyte precej nesrečen, saj je trikrat končal v bolnišnici s strelnimi in vbodnimi ranami. V svoji karieri je pestil tudi Sándorja Balogha in Gáborja Farkasa, oba pa je uničil s tehničnim nokatom. Leta 2012 (po tekmi proti Wolfu) je padel na dopinškem testu in je bil začasno izključen iz tekmovanja. Je poročen, vendar diskreten glede svojega zasebnega življenja, v svojih izjavah nikoli ne omenja imen svoje žene ali otrok.