Oldal kiválasztása

“ŠALILI” SO SE Z HOLOKAVSTOM V POMANJKANJU HRANE NA BELGIJSKI JAVNI TELEVIZIJI

Lokalne judovske in krščanske organizacije so nad incidentom izrazile njihovo popolno zgroženost.

Belgijska javna televizija VRT, ki jo v celoti financira država, se je opravičila za uporabo filma o holokavstu, imenovanega Schindlerjev seznam, za prikaz naraščajočega pomanjkanja hrane v državi, poroča The Times of Israel.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po navedbah časnika je bil prizor sedemkrat nagrajene zgodovinske drame, ki je bil nagrajen z oskarjem, uporabljen za “šalico” v večerni oddaji na flamskem kanalu v nizozemskem jeziku, ko so judovskega otroka odpeljali v plinsko komoro v koncentraciji Krakow-Płaszów. taborišče. Prvotni zvok je bil odstranjen iz nekaj sekundnega odrezka in naslednja alternativna sinhronizacija je bila spodkopana: “Božanski, ta usran fant je šel z zadnjim družinskim paketom Cent Wafers.” (Cent Wafers je belgijski neapeljski polnjen s tradicionalno lešnikovo čokoladno kremo, ki je v državi v zadnjih tednih primanjkuje. Po mnenju nekaterih v belgijskem tisku je pomanjkanje povzročila rusko-ukrajinska vojna.)

Po predvajanju prizora je bilo veliko kritik javne televizije. Belgijski krščansko-judovski posvetovalni odbor je na primer videoposnetek označil za “nespoštljiv in neokusen” in pozval VRT, naj “iz davkoplačevalskega denarja naredi bolj kakovostno televizijo”. In Michael Freilich, ortodoksni judovski poslanec, je prizorišče označil za premalo kritizirano.

Trajalo je nekaj dni, a se je kanal na koncu opravičil za video in obljubil, da bo prizadeti večer odstranil z vseh portalov za izmenjavo videov. “V naših oddajah bi morali biti dovoljeni humor in satira, vendar nikoli ne smemo stremeti k temu, da bi prizadeli občutke drugih ali se smejali njihovemu trpljenju. (…) Priznavamo, da se je to zgodilo, naredili smo napake in želimo izraziti svoje iskreno opravičilo,” je v izjavi zapisal VRT.