Oldal kiválasztása

S TO METODO LAHKO IMATE HRUSTLJAVE KUMARE VSO ZIMO

Kumare so veliko bolj okusne tudi iz lastnega pridelka! S tem receptom boste imeli popolno kislo kumarico, poleg tega pa vam ne bo treba skrbeti, da bi bile kumare mehke.

Če imate na vrtu kumare, jih uporabite za pripravo okusnih kumaric za zimo! Okus kumaric je veliko bolj intenziven, če jih vzgojite sami, zato boste imeli slastno kislo kumarico, ki bo všeč vsej družini. Čeprav jih lahko za zimo shranite na več načinov, je najbolj priljubljena češnjeva kisla kumarica z rahlo sladkim okusom, ki je odlična priloga k enolončnicam in pečenki. Vendar se jih mnogi bojijo pripraviti sami, saj se bojijo, da bodo v kozarcu mehke, ko jih bo treba odpreti. Vse, kar potrebujete, je kanček vina, da bodo ostale lepo hrustljave in zelene. Tukaj je recept za popolne kumarice!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Hrustljave češnjeve kumarice

Sestavine

3 kg kumaric
1,75 litra vode
0,5 litra 10-odstotnega kisa
1 žlička soli na kozarec
2 žlici sladkorja
1 vejica kopra
1 lovorjev list
pol zajemalke celega popra
pol zajemalke cele kumine
pol zajemalke gorčičnih semen
pol zajemalke koriandra
ena zajemalka vina v prahu

Priprava
Vodo zavrite in počakajte, da se ohladi. Dodajte vinski kis, sol, sladkor, začimbe, lovorjev list in koper ter temeljito premešajte, da se sladkor, sol in vino v prahu raztopijo.
Kumare temeljito operite in jih po potrebi zdrgnite pod tekočo vodo s čistim prtičem. Nato jih napolnite v kozarce in prelijte s sokom.
Nato kumarice shranite v vlažnem parnem loncu, tj. kozarce postavite v velik lonec in pod njih nalijte toliko vode, da jih pokrije do treh četrtin. Vodo zavrite na majhnem ognju in počakajte, da se sok v kozarcih začne mehurčkati. Od takrat kumare dušite 30 minut, nato pa lonec odstranite z ognja. Kozarce pustite v vodi, da se ohladijo.