Oldal kiválasztása

REVOLUCIJA V ZADEVI LITTLE MADDIE: IME URADNEGA VZMETENJA

Čez desetletje in pol bi lahko bil konec strašne afere.

Tožilci okrožja Faro na Portugalskem so Christiana Brücknerja, osumljenca številka ena v preiskavi izginotja Madeleine McCann, razglasili za „uradnega osumljenca”, vendar še niso aretirali ali obtožili. Kljub temu je to vsekakor korak naprej.

 

Čeprav moški v izjavi portugalskega državnega tožilstva ni bil imenovan, je bilo zapisano, da je v preiskavi sodeloval z britanskimi in nemškimi oblastmi. Starša punčke, Kate in Gerry McCann, sta bila pred tem osumljena že leta 2007, a sta bila pozneje oproščena.

44-letni Nemec, znan kot pedofil, je že dolgo osumljenec številka ena v tem primeru, saj je bil v bližini, ko je Madeleine izginila, na dan pa so prišli tudi drugi dokazi, da bi bil morda on storilec – čeprav nobenega tega je bilo dovolj za pregon.

Brückner trenutno prestaja sedemletno zaporno kazen v Oldenburgu na severu Nemčije zaradi drugega kaznivega dejanja (posilstva 72-letne ženske v Praia da Luz 18 mesecev pred Maddiejinim izginotjem). Moški še naprej zanika, da bi imelo kaj opraviti z izginotjem deklice leta 2007. S tem, ko ga obravnava kot osumljenca, ima Portugalska možnost, da zaprosi za njegovo izročitev od Nemčije, da se uradno zasliši v primeru Madeleine.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Nemška policija je junija 2020 Madeleine McCann razglasila za mrtvo in dejala, da je Brückner verjetno odgovoren za smrt dekleta. Vendar Britanci Madeleine še naprej obravnavajo kot pogrešano osebo, njeni starši pa še vedno upajo, da je njuna hčerka po kakšnem čudežu živa – piše The Guardian.