Oldal kiválasztása

RAZKRITA JE HRANA LETA ZA PLAŽO

Sprejeta je bila razburljiva odločitev.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost režiserjev, bo zmagovalec s slanimi različicami revolucioniral žanr trobentače, ki je vedno veljala za sladko. Osnova je ročno izdelana slana trobentača, ki je prelita s sveže zmešano solato ledenko, ptičjo solato, rukolo, kockami kapesanta, kockami dimljene klobase, prekajeno kmečko šunko, pisanimi češnjevimi paradižniki, porovimi kalčki in rahlo pikantno paprikino omako. Bife Bijó v Bundiju je kot novo mesto prejel tudi nagrado Tork za odkritje leta.
V informaciji je še omenjeno, da so bili letos ločeno nagrajeni najboljši v kategorijah bife in bistro. V slednji kategoriji je zmagala solata iz prašičjih ušes plaže Tiki v Zamárdu, bistro pa je s svojimi veganskimi skutnimi cmoki prejel tudi nagrado misije Tork Essity Hungary za inovativnost in trajnost.
Kot so sporočili, se vegetarijansko-veganski trend od lani še krepi, zato je Balatoni Kör letos prvič najboljšim v tej kategoriji podelil posebno nagrado, ki je pripadla veganski jedi Dim Sum iz Tarow “Borsófőzi” v Balatonaligi: enolončnica iz zelenega graha s kokosovim mlekom, ingverjem, edame fižolom in lupino sladkornega graha, poseben preliv.
Žirijo tekmovanja sestavljajo večinoma gastronomski novinarji, ki se jim je letos pridružil tudi chef András Wolf. Žirija je v sredo na desetih finalnih mestih degustirala imenovano hrano za plažo, na podlagi tega je bil rezultat – pišejo.
Po besedah Gáborja Kardosa, začetnika natečaja, je gastronomija na plaži Balaton ponudila bolj kreativno hrano na plaži kot kdaj koli prej, kar tudi nakazuje, da žanr hrane na plaži Balaton postaja vedno bolj zrel.

ilustracija
Fotó: pixabay.com