Oldal kiválasztása

Pretresljive podrobnosti: terorist iz Nice pred pokolom poklical svojo mater

21-letni Tunizijec je pokončal tri osebe. Pred strašljivimi dejani je poklical svojo družino.

Kot je Ripost že poročal, je v četrtek napadalec z nožem ubil tri osebe v baziliki Notre-Dame v Nizzi. Moški je okoli devete ure zjutraj oborožen z nožem vdrl v baziliko v središču mesta v južni Franciji, kjer so se zadrževale tri osebe. Napadalec je prerezal vrat duhovnika v zakristiji, obglavil starejšo žensko in hudo poškodoval eno drugo žensko, ki se je zatekla v enega od barov v bližini bazilike in tam umrla za posledicami poškodb.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sedaj so na dan prišle nove podrobnosti o napadalcu, 21-letnem Tunizijcu Brahimu Assauiru. V Lampeduso je prispel z ladjo, ki je prevažala prebežnike in priseljence, 20. septembra. 9. oktobra so ga premestili v enega od taborov v mestu Bari, ki leži v Puglii. Od tod je odpotoval v Francijo. Torej ni bil v državi niti mesec dni, ko je storil umore.

Po informacijah Guardiana je moški pred pokolom govoril z materjo in družino, a jim niti z besedo ni omenjal, na kakšne strahote se pripravlja.

Aussaui je hitro zaključil s šolanjem, že oblasti v domovini so ga imele na preži, ker se je ukvarjal z drogami in nasiljem. Zaradi tega se je nenehno prepiral tudi z mamo, ki ni odobravala sinovega početja. Na to je sin odgovarjal le: »Če bo Bog tako želel, me bo ponovno usmeril na prvo pot.«

Baje naj bi se celo spremenil, vse bolj ga je začela zanimati vera. Izogibal se je starim prijateljem, ko je nenadoma pobral šila in kopita in odpotoval iz Tunizije. Družino je poklical šele iz Italije.

12 ur pred napadom je govoril z eno od sestra, ki ji je omenil, da si v bližini Notre-Dama išče primerno stanovanje za spanje, a po sestrinih navedbah ni namignil, da bi se na karkoli pripravljal.
Po napadu so Aussianu odvzeli orožje, pri njem je policija našla še dva telefona in Koran.