Oldal kiválasztása

PREDSEDNIK NE PRIZANESEL HAMILTONU

Med vikendom Velike nagrade Miamija, 8. maja, je Mednarodna avtomobilska zveza (FIA) objavila, da bo kaznovala kolesarje formule ena, ki nosijo nakit v avtomobilu. Novo pravilo je bilo mešano, saj je Lewis Hamilton vodil vojno enega človeka proti pravilu.

Direktor dirke FIA Niels Wittich je 6. maja sporočil, da od Miamija naprej vozniki strogo ne bodo smeli nositi nakita v svojih avtomobilih ali nositi ustreznih spodnjih hlač. Utemeljitev je, da je to predvsem iz varnostnih razlogov, reševanje in oskrbo pa lahko ovira tudi nakit. Člani terena niso bili zadovoljni z objavo, Sebastian Vettel si je potegnil spodnje hlače, Lewis Hamilton pa je tisti dan na tiskovni konferenci demonstriral s tremi urami in kupom nakita.

 

Je Hamilton spet motiviran?
Lewis Hamilton bo morda kaznovan zaradi uhanov in piercingov v nosu Foto: AFP
Čeprav so kolesarji sprejeli novo spremembo, britanski pilot še naprej popušča. Na koncu je na dirki vzel uhane in se ni hotel odpovedati pirsingu nosu, rekel je, da ne more, potreboval bo manjšo operacijo. Ta konec tedna se lahko še vedno nekaznovano vozite po Barceloni, po tem pa vas čaka globa in celo prepoved dirk. Strokovnjak za Sky Ted Kravitz pravi, da Hamiltona ne zanima kazen:

“Kaže, da se bo vojna med njim in FIA nadaljevala” – je dejal Kravitz.
Lewis je jasno povedal, da bodo kaznovani, kolikor želijo. Ampak to ni tako preprosto.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Razlog za težavo je v tem, da na novega predsednika FIA Mohammeda bin Sulaymenta nikakor ne vpliva preteklost (pravilo velja že 15 let, a nanj še nihče ni bil pozoren) ali podoba sedemkratni svetovni prvak:
Človek ne more nekomu oprostiti, ker je prijatelj. Enako pravilo bi moralo veljati za vse in končali ste
– Bin Sulaymen je grozil.

Hamilton zaenkrat izvaja šibko sezono in se zdi malo verjetno, da bo osvojil letošnji naslov svetovnega prvaka, zato ga tudi prepoved ne prestraši. Doslej.

Sedemkratna svetovni prvak radi redno nosi tudi nakit, ogrlice, prstane in luksuzne ure. Težava je z vašimi uhani in piercingi za nos. Vrednost vaših diamantnih uhanov je ocenjena na 32.000 dolarjev in 56.000 dolarjev.